2023-06-09 1588 views
其實都忍左段時間,不過心有不甘,決定同大家分享吓。但如果大家純粹想搵間 正常性價比,又唔怕被黑面,呢間嘢係ok嘅,佢廚房出菜都快。由落單起計,真係20分鐘嚟齊哂。燒味粉同飯都可以,係濃味左少少,烚菜不過不失,點心類都係足料嘅——————以下係我當日經歷——————見佢下午茶紙有個點心拼盤、正價紙又有另一個點心拼盤,內容除左蝦餃燒賣一樣,其他都唔同。就各寫一個。收點心紙個阿姐都有笑容,點知呢個時候就有個四眼 高級(反正係恤衫西裝,下稱眼鏡仔)企喺佢後面 伸長隻手 黑住面又唔講嘢,望左我一陣又望吓個阿姐。氣氛有啲尷尬,原來佢想攞我疊紙同叫阿姐去另一張枱加水…😓😓😓過左陣,眼鏡仔比番張電腦單我哋,我見得一個拼盤 就問佢啦,佢就大聲話「咪落咗囉!」就走左去,但係我畫單係各一,我就想問清楚佢,點知叫極都無人…搵另一個黑衫問 佢哋一句彈埋嚟就問係咪加多個,total兩個拼盤。我又衰,心急 答左係。愈諗愈唔對路,就叫黑衫幫我double check 係咪 2款拼盤各一,final answer 梗係唔係啦,原來佢間嘢從頭到尾得一個點心拼盤,一切以正價點心嗰張紙 啲 細字內容為準。 Mmmm… oka
其實都忍左段時間,不過心有不甘,決定同大家分享吓。

——————以下係我當日經歷——————

Mmmm… okay, 我mistake, 但係… 我比嗰疊點心紙圈低哂我要叫十樣嘢 你落得9樣嘢,係咪都應該埋嚟講番聲 落少個係因為 2個拼盤係一樣?😟😟

之後2籠拼盤嚟到,傳菜阿姐就話幫我問吓 可唔可以取消,個傳菜阿姐走去問四眼仔,我哋相距有4張枱,我聽到佢講「佢話加嫁嘛!取咩消啊!」即刻嬲咗,諗住嚟齊哂啲嘢 先進一步行動,好奇妙地,跟住個四眼仔冇再出現過喺我視線範圍內,直到我去埋單 佢先再出嚟。

有啲小插曲嘅,就係佢個灌湯餃條蟹柳個包裝重喺度 (見圖)😂😂其實全場啲人都冇乜嘢,係嗰個四眼仔好似全世界得罪佢咁,趕客到爆燈🙄🙄🙄
2023-05-27