2023-01-08 295 views
仲有幾個星期就到農曆新年,我趁住呢個機會去咗曲奇童話買咗兩盒佢哋新出嘅賀年產品。金獅獻瑞呢盒曲奇都幾有份量,一共有36片。口味方面,一共有八種口味,當中比較特別嘅我就覺得有夠晒鹹香嘅鹹蛋芝士,充滿特色嘅巴馬火腿,帶少少鹹味嘅鹽之花,合桃味濃郁嘅紅棗山核桃等等。每一片曲奇都焗得好香脆,加上口味夠晒多,啱晒唔同口味嘅人。金玉滿堂呢盒份量雖然冇咁大,但有幾款曲奇都幾有特色,包括非常之酥脆嘅蝴蝶酥,朱古力味突出嘅金泊朱古力等等,都非常之啱我口味。其實我覺得曲奇童話對每款產品都有佢嘅執着喺度,曲奇嘅口味五花八門得來,每款都有佢獨有嘅特色,呢兩盒賀年曲奇我自己就覺得非常好味。

金獅獻瑞

金玉滿堂