2021-06-30
中環日本料理餐廳都唔少,今次黎到蘭桂芳附近既和安里,差唔多行到街尾既櫻花日本料理,享受我既午餐餐廳安排左間房卑我地,環境舒適,鐵板燒枱就係我地面前,可以望住師傅即燒即上碟,真係視覺享受壽司盛合12貫12貫壽司都非常新鮮美味,另外個迷你蔥花碎吞拿魚丼味道都好出眾,加左隻蛋更加錦上添花鐵板燒南非鮑魚餐(1人前)櫻海老沙律茶碗蒸鐵板南非活鮑魚法國鵝肝鹿兒島黑豚肉薄燒櫻花炒飯野菜鐵板燒味噌湯非常豐富既1人前,當中活鮑魚同鵝肝都非常出色,鮑魚加入露荀,菇更能突顯鮑魚獨特既口感鵝肝外脆內軟,非常甘香,黑醋醬正正中和返鵝肝既油膩感鐵板燒車海老餐(1人前)櫻海老沙律茶碗蒸鐵板車海老北海道帆立貝安格斯牛肉薄燒櫻花炒飯野菜鐵板燒味噌湯車海老煎後香氣撲鼻,肉質爽口彈牙帆立貝中間仲呈現微微透明,外層煎到金黃香脆,生熟到拿捏得好好,鮮甜美味安格斯牛肉薄燒,入面夾了香蔥蒜粒,再蘸埋個肉汁醬,好惹味甜品有雪糕同奶凍卑大家選擇,為今餐既鐵板燒畫上完美句號食材高質又新鮮,擺碟都絕不馬虎,成餐飯都食得好賞心悅目,回味無窮
壽司盛合12貫
鐵板燒南非鮑魚餐(1人前)
櫻海老沙律
茶碗蒸
鐵板南非活鮑魚
法國鵝肝
鹿兒島黑豚肉薄燒
櫻花炒飯
野菜鐵板燒
味噌湯
鵝肝外脆內軟,非常甘香,黑醋醬正正中和返鵝肝既油膩感
鐵板燒車海老餐(1人前)
櫻海老沙律
茶碗蒸
鐵板車海老
北海道帆立貝
安格斯牛肉薄燒
櫻花炒飯
野菜鐵板燒
味噌湯
車海老煎後香氣撲鼻,肉質爽口彈牙
安格斯牛肉薄燒,入面夾了香蔥蒜粒,再蘸埋個肉汁醬,好惹味
甜品
有雪糕同奶凍卑大家選擇,為今餐既鐵板燒畫上完美句號