2021-06-19
好耐無三個閨蜜一齊過生日聚會了,趁疫情緩和,出嚟見吓面!我哋對食物無乜特別要求,最緊要坐得舒服,環境又夠靚就已經okay,「Sean Cafe & Lounge 」剛好附合大家心意,加上經OpenRice 網上訂座,可以享有全單8折優惠,即刻落booking !是晚準時到達cafe,掃一掃安心出行才入座,雖然我哋無緣坐喺美麗嘅櫻花樹下,但當你置身於一間充滿少女味嘅餐廳,又有一班好似「MIRROR」咁上下年紀嘅男僕served你,夠曬賞心悅目!回過神來,食神歸位……黑松露忌廉雜菌帶子扁意粉$158: 加咗黑松露醬嘅意粉,點煮都無得輸👍,除非地獄廚神!帶子大大粒,夠爽口!芝士忌廉蟹鉗肉燴飯$168: 芝士忌廉唔夠濃郁,好少蟹鉗肉,無乜料,個飯一般。烤雞柳蘑菇pizza🍕$168: 餡料豐富,pizza🍕餅底十分鬆軟好味!雜莓鮮忌廉梳乎厘班㦸$108: 壽星女🥳生日🎂,點少得甜品🍮呀!呢份pancake🍮有三塊,三個人剛好一人一件!雜莓pancakes 甜度適中蛋味夠,入口鬆軟兼且充滿空氣感,一啲都唔覺heavy!蝶豆花茶$52: 呢壺茶賣相幾靚但味道太淡,溝埋啲蜂蜜先好飲少少。彩虹梳打$3
回過神來,食神歸位……
彩虹梳打$38: 杯梳打顏色非常之吸引,味道甜得嚟好似果汁味雪條。
整體食物質素okay ,環境煞食,happy gathering !