2023-06-24 44 views
朋友約我買嘢又帶我食好嘢,呢間有海景睇嘅烤魚超正呀~我地叫左咕嚕咕嚕元氣九宮格算,包左8樣招牌前菜,我最鍾意係牛舌、水晶肴肉、手拍青瓜、雲耳等,味道唔錯~睇menu金波羅酸辣味 + 魔鬼地獄味 (海鱸魚) 係鎮店之寶,二話不說朋友已經落咗order。我都未食過鴛鴦鍋烤魚,一邊酸辣味之中食到菠蘿,中和番麻辣感,味道層次係好特別~另外店員有講過呢個魔鬼地獄辣味由印度辣椒同中國辣椒等煮成,辣度真係相當之高而又帶點平時煮餸個種辣椒香,麻到痺~烤魚湯底咁正我地都有叫多幾樣火鍋料,肥牛卷算ok,期間我發現D餸菜名真係好得意,三國演義 - 即係墨魚滑,南瓜味、波菜味同原味,好得意~有個甜品係有桂花冰粉、四川小食糍粑同時令甜點,一客有幾款甜品咁幾著數咁,份量夠二人,味道清甜,都ok,「咕嚕咕嚕圍爐肆甜」個名好可愛~~食咁辣嘅嘢唔飲野真係唔掂,好在呢度啲飲品份量夠大同幾fresh,所以都解渴。「自柑墮樂」岩哂我個friend,酸酸甜甜~我飲嘅菠蘿Me有蜜瓜香嘅汽水,帶少少菠蘿味,飲落輕身~呢度一邊睇海景一邊飲野係幾好feel~
咕嚕咕嚕元氣九宮格
朋友約我買嘢又帶我食好嘢,呢間有海景睇嘅烤魚超正呀~

金波羅酸辣味 + 魔鬼地獄味 (海鱸魚)

雪花肥牛卷
三國演義

自柑墮樂、菠蘿Me

咕嚕咕嚕元氣九宮格
金波羅酸辣味 + 魔鬼地獄味 (海鱸魚)
雪花肥牛卷
三國演義