2015-06-30 626 views
星期日下午2pm, 人流快黎快去啦, 細細一間鋪既吸引力係........賣相一流, 好吸睛既雪糕.而且有玩味, 就係杯 同 裝飾紙都食得落肚.XOXO   ($53) :軟滑牛乳雪糕配紅絲絨曲奇杯, 鮮草莓, 草莓脆粒, 凍干草莓脆碎粒, 朱古力碎, 閃亮主題食用裝飾紙.先講個雪糕, 真係軟滑, 簡單牛奶味, 只係唔太厚身, 同埋比想像中溶得慢, (可能店員快手裝飾完).配料多多食落分唔清, 食到好多草莓味既脆脆粒.最正係粒糖脆鮮草莓, 外層包著薄薄脆糖, 鮮草莓微酸, 味道好平衡. (好似冰糖葫蘆甘).曲奇杯唔會爛, 幾厚身, 不過都唔會好脆, 食完口乾乾. 食用裝飾紙係米紙黎既, 食落真係好似食緊紙, 冇味既, 唔係入口即溶, 不過當你一路食一路抹咀, 就令人幻想食紙巾既feel.MOON   ($50) :蜜月雪糕配公主口味黑曲奇杯, 朱古力脆皮, 朱古力爆炸糖, 金星朱古力脆脆, 星空主題食用裝飾紙.呢款個雪糕口味, 點食都食唔出, 只好問問店員, 原來係波子汽水, 莓類....好多野加埋一齊, 怪唔得甘複雜. (我反而覺得好CREAM, 好似生日蛋糕D 忌廉味), 膩膩地.

而且有玩味, 就係杯 同 裝飾紙都食得落肚.
XOXO
XOXO   ($53) :

配料多多食落分唔清, 食到好多草莓味既脆脆粒.

曲奇杯唔會爛, 幾厚身, 不過都唔會好脆, 食完口乾乾.

MOON
MOON   ($50) :

配料都是朱古力味, 脆脆地, 幾個口感雜埋一齊.

曲奇杯同食用裝飾紙 同上.
loooooooooooop, 當我邊tag 邊數緊中間幾多個o 字個時, 雪糕開始溶啦.

所以食雪糕都有攻略. 記住開定相機啦, 雪糕到手快影相/ 合照, 嘆完雪糕先玩下d 紙, 試下味再慢慢玩手機.

仲有記住準備飲品, 因為個曲奇杯食完口乾乾.
當日去到已經賣哂POOL 啦, 呢款都受歡迎, 要早D去先試到啦.

總結: 想試新野都可以去試試既, 但唔係太特別, 唔使特登入去食既. (大熱天時行入去真係出哂汗)
2015-06-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
XOXO