2024-11-19
呢一日三個人嚟咗食泰菜新餐廳Tommy Yummy,叫咗三個lunch set,主菜分別揀咗:香茅豬扒冬陰功泡飯、青咖喱雞肉白飯,同埋泰式金邊粉☺️ 冬陰功酸酸辣辣好開胃,烤飯就係浸晒喺個湯入面,香茅豬扒都好食,啲肉有啲Juicy🥰 青咖喱賣相就一般,但係食落好好味嘅,又香又唔辣😙 至於pad thai 都好香口,都好多隻蝦,啲粉又唔會過濕😋跟餐仲有個小食,分別揀咗蝦餅、魚餅同埋雞翼,但三款都唔好食🤣 蝦餅同我諗嘅好唔同,咬開有啲似肉鬆,好乾但係又冇咩味、魚餅呢就好辣好辣,雞翼係最正常嘅,除咗都有點太柴😛飲品我哋分別揀咗凍美式咖啡、熱泰式咖啡,同埋椰汁斑蘭梳打。美式咖啡飯豆都幾香,泰式就有啲太甜,不過呢個都係預料之內、至於椰汁斑蘭梳打,就有啲似椰汁糕溶咗,斑蘭味唔係好出,不過都算好飲😆整體擺盤好靚,上菜好快,環境都唔錯,打卡一流🥰 今日揀嘅三份餐,每份餐大概$98至$128,另外有加一。
整體擺盤好靚,上菜好快,環境都唔錯,打卡一流🥰
今日揀嘅三份餐,每份餐大概$98至$128,另外有加一。