人大左就食唔到咁多,所以寧願食得精緻啲,但成日食fine dining又太貴,所以今次就揀左呢間平價fine dining試下,揀左兩個3-course dinner, 感覺都唔錯同埋夠飽,每道菜既擺盤都幾fabulous, 襯返佢地個餐廳名🍴😂 裝修方面行簡潔路線,以藍色同白色為主,色調柔和,有一幅由佢地美食組成既圖、有五顏六色既碟🍽️同埋有唔少白鴿裝飾🕊️,磨砂玻璃個道仲有隻可愛既鹿🦌tim~(5 😍 係滿分,🤩係半分)3-course (A & C & D; B & C & D) - $359A - 是日精選餐湯 🥣 (好味指數:😍😍😍😍)是日既餐湯🥣係蘑菇忌廉湯🍄🥣,係我其中一個幾鐘意飲既湯🥣,望落個顏色係淺啡色,有芳香馥郁既菇味🍄,質感幾creamy又帶有少少菇🍄既顆粒感,有少少咬口,如果鹹啲就更加突出到個菇🍄既香味~B - 雞肉慕斯配馬鈴薯卷 🐥🥔 (好味指數:😍😍😍🤩)比較少食雞肉🐥打成既慕斯,感覺幾特別,似係用左多肉既雞胸肉🐥去打既,口感細緻軟滑,幾濃雞味🐥,如果鹹啲個鮮味會更加突出~ 上面個薯仔卷🥔有少少似春卷,外皮薄脆,裡面有啲軟腍既薯仔粒🥔~ 而下面墊左啲醃過既梨🍐同

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

是日精選餐湯

A - 是日精選餐湯 🥣 (好味指數:😍😍😍😍)
雞肉慕斯配馬鈴薯卷

B - 雞肉慕斯配馬鈴薯卷 🐥🥔 (好味指數:😍😍😍🤩)
比較少食雞肉🐥打成既慕斯,感覺幾特別,似係用左多肉既雞胸肉🐥去打既,口感細緻軟滑,幾濃雞味🐥,如果鹹啲個鮮味會更加突出~ 上面個薯仔卷🥔有少少似春卷,外皮薄脆,裡面有啲軟腍既薯仔粒🥔~ 而下面墊左啲醃過既梨🍐同番茄🍅,幾爽口同埋酸酸甜甜咁幾開胃~
鵝肝醬多士

C - 鵝肝醬多士 🦢🍞 (好味指數:😍😍😍🤩)
上枱已經覺得呢個幾IG-able😂 有啲似化妝盒🪞咁~ 裡面有清新香甜既蘋果粒🍎配軟滑creamy既鵝肝醬🦢,蘋果🍎同鵝肝🦢係經典組合,所以一如既往既夾,蘋果🍎可以中和肝醬既油膩感,不過如果個鵝肝醬🦢味道濃啲就更加好~ 個醬配埋烤到金黃香脆既多士🍞都唔錯~
低溫煮龍蝦配蟹肉春卷

C - 低溫煮龍蝦配蟹肉春卷 🦞🦀 (好味指數:😍😍😍🤩)
個龍蝦🦞係特登用左低溫去煮,咁個肉質就會鮮嫩同彈牙啲,成條完整既肉起出黎啖啖肉幾正🤤 如果再鮮甜啲就更加好~ 而個蟹肉春卷🦀炸得🔥啱啱好,表皮夠薄同金黃酥脆,入面有幾多餡同juicy,有菜🥬、肉同蟹肉🦀,鹹鹹地同埋口感幾豐富~
威靈頓龍利魚柳

D - 威靈頓龍利魚柳 🐟🥧 (好味指數:😍😍😍🤩)
威靈頓牛🐮就食得多,第一次試威靈頓魚🐟,感覺都幾得意~ 出面係金黃色、又焗到酥脆同有牛油🧈香味既酥皮🥧,裡面包住一層煙煙韌韌既菠菜皮🥬,裡面就係雪白嫩滑既龍利魚柳,口感幾豐富,如果鹹啲個鮮味就更加出,再配埋個微甜既燒汁🔥 另外旁邊仲有兩就粟米餅🌽,口感濕潤同有牛油香味🧈,如果粟米🌽出啲就更加好~ 上面放左香口既蘑菇🍄同爽脆既紅蘿蔔🥕做點綴,整體既presentation幾靚~
有機粟米批配巴馬臣芝士

D - 有機粟米批配巴馬臣芝士 🌽🥧🧀 (好味指數:😍😍😍🤩)
啱啱嗰個係肉,呢個就係啱素食者🌿既素菜,個粟米批🌽即係小編上面有提過既粟米餅🌽,口感濕潤軟糯,有牛油香味🧈,不過一樣係如果粟米🌽味香濃啲就更加好~ 上面放左啲燒到焦香又輕甜多汁既超甜粟米🌽,再上面就有有鹹香又脆口既巴馬臣芝士片🧀,旁邊配左個味道似粟米湯🥣既清香粟米汁🌽,令到成件事好粟米🌽😂

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩
$400 (Dinner)
是日精選餐湯
雞肉慕斯配馬鈴薯卷