2024-07-31 3239 views
三希樓係近期荃灣區我覺得比較好食既中餐廳.由開業至今,都幫襯咗好多次了.但最近發現佢既招牌菜干鍋牛肉粒水準下降,希望餐廳可以睇到呢個食評改善番之前有次堂食叫時發現牛肉粒的質素大不如前,咬落去時很多粒都帶筋接近咬唔開.同以前一咬落去好JUICY有肉味個種感覺好唔同.當時我覺得可能只係咁啱個批牛肉唔好或者廚師失手.但係後來有次叫外賣情況都係一模一樣,完全失去一開始時的質素如果是食材價格上升了,我寧願餐廳加一點價也不要這樣將貨就價.三希樓的價錢不是走平價路線,選擇來光顧的客人都是有要求的,所以請店方務必把食物質素保持好,才不會跌入低價吸客,無利可圖的困局

但係後來有次叫外賣情況都係一模一樣,完全失去一開始時的質素