2016-11-23
今日帶媽媽食好西,媽媽話唔想去太遠,所以近近地係屋企樓下食。 呢間店已經開咗一段時間,上年聖誕節妹妹食過話好好食,食物質素好好,所以今日同媽媽來試下。 望住個名有啲似係酒吧,仲有幾張室外座,可以坐喺外面吹着涼風飲酒,入到去原來都係西餐廳格局。 望望Menu,主要係食扒類嘅西餐,好容易就揀到想食嘅野。 餐湯及蒜蓉包雜菜湯有香濃嘅蕃茄味,唔會好鹹,仲食到粒粒肉粒,蒜蓉包香脆而且蒜味香濃,伴着湯吃一流。 美國榖飼牛肉眼 $228牛肉眼有10安士,不過望落好似比10安士仲要大。食既時候店員會主動拎醬汁過嚟比我地揀,揀左黃芥末,味道都唔錯。牛扒揀左medium都幾易切,冇咩韌既感覺。食落牛肉眼有少許嚼勁,夠juicy。伴碟仲有脆薯角,炸得又香又脆。 脆煙肉卡邦尼意粉 $88整個意粉表面都充滿卡邦尼醬汁,將醬汁撈勻意粉後絕冇乾身既感覺。意粉入口又滑又creamy,雖然未有好彈牙既程度,但絕對夠腍唔硬,食既時間中間仲有脆煙肉提升口感,媽咪話好好食。 餐飲凍檸茶要自己落糖的,冇一般茶餐廳咁甜,茶味都夠濃。媽媽大讚呢度價錢唔貴,而且食物質素好,相信呢度好快就變咗我嘅家庭食堂。
望望Menu,主要係食扒類嘅西餐,好容易就揀到想食嘅野。
餐湯及蒜蓉包
美國榖飼牛肉眼 $228
脆煙肉卡邦尼意粉 $88
餐飲凍檸茶
要自己落糖的,冇一般茶餐廳咁甜,茶味都夠濃。