2019-02-10
依家日式放題店舖相當多, 今次食呢間位於荃灣嘅大井町係物有所值的。 首先環境真係唔錯, 坐位夠闊, 所以食得好舒服。 食物選擇都算多,上菜速度都好快, 而且無漏單, 好抵讚。 先講刺身, 一開始只係叫咗三文魚,吞拿魚同帶子試, 三樣都夠新鮮, 帶子亦好鮮甜,所以之後再encore 壽司呢, 試咗火炙三文魚同和牛壽司, 都唔錯的,飯嘅份量少,燒過嘅三文魚比較香,和牛都唔錯。 另外個蟹柳都好大條,而且唔係好粉果款,唔錯。 天氣凍凍地,所以都叫咗壽喜燒, 大大塊牛肉舖係面,個鍋仲有冬菇,娃娃菜,豆腐等嘅配料,壽喜燒湯底甜甜地都好夠味。 天婦羅都幾好食, 個炸漿夠脆又唔算厚, 叫嘅份量唔多,但上碟都有排好佢 個炸餃我覺得硬咗小小,有啲難咬 。 呢個焗蠔味道都唔錯, 有個沙律醬連埋冬菇粒一齊焗,都幾特別。 甜品方面可以一人揀一個movenpick 雪糕,其他例如蛋糕仔,雪米磁呢啲就任拎。 另外飲品種類都好多, 青酒梅酒任飲, 仲有熱維他奶熱茶供應,所以冬天去食都幾暖心。
個炸餃我覺得硬咗小小,有啲難咬 。