Green monday所以食素,睇下有咩好食既時侯見到功德林網上訂位有折呢間都幾出名但我就一直都未試過,所以趁有折咁抵就試試佢😋星期一晚上8:30去到,人唔多,坐左一半都無侍應服務唔錯,本身安排坐場中間我問佢可唔可以坐窗邊位佢好好笑容話可以睇住個海景食飯係開心啲既 🥰🥰🥰坐低先上茶,叫左香片,無咩特別再黎前菜,海苔花生有好多糖好多味精 但好好食🤣份量唔少甜甜咸咸 再加啲海苔味,花生又夠晒香脆我一個人都食晒食碗.主菜選擇幾多,我地叫左一個小食、一個小菜、一個主食小食係三款既小拼盤大拼盤可以揀五款小食,再有分例牌同大我地得兩個人就叫左細拼盤,可以任揀三款前菜分別揀左:雞絲粉皮、麵麩、脆鱔上到黎份量都唔細雞絲粉皮:有青瓜絲、素火腿、素雞肉同粉皮粉皮爽口唔會痴埋晒一齊,素腿食得出係腐皮,但素火腿真係好肉火腿👍🏻花生醬非常濃郁,鐘意花生醬既朋友會好愛但我就覺得勁左啲,要撈勻啲食.麵麩:有少少木耳同毛豆,爽口既,新鮮既麵麩用滷水汁滷過好入味,唔會太咸太濃,好食😋.脆膳:炸到好乾既炸物,偏硬似係炸到乾晒既菇柄,調味唔錯但太硬,同你埋唔似膳菠蘿咕嚕肉,個樣係十足似係炸雞脾菇,偏軟左少少但味道好食,甜

呢間都幾出名但我就一直都未試過,所以趁有折咁抵就試試佢😋

星期一晚上8:30去到,人唔多,坐左一半都無
侍應服務唔錯,本身安排坐場中間
我問佢可唔可以坐窗邊位佢好好笑容話可以

睇住個海景食飯係開心啲既 🥰🥰🥰

坐低先上茶,叫左香片,無咩特別
再黎前菜,海苔花生

有好多糖好多味精 但好好食🤣份量唔少
甜甜咸咸 再加啲海苔味,花生又夠晒香脆
我一個人都食晒食碗
主菜選擇幾多,我地叫左一個小食、一個小菜、一個主食
小食係三款既小拼盤
大拼盤可以揀五款小食,再有分例牌同大
我地得兩個人就叫左細拼盤,可以任揀三款前菜

分別揀左:雞絲粉皮、麵麩、脆鱔
上到黎份量都唔細
雞絲粉皮:有青瓜絲、素火腿、素雞肉同粉皮
花生醬非常濃郁,鐘意花生醬既朋友會好愛
但我就覺得勁左啲,要撈勻啲食
麵麩:有少少木耳同毛豆,爽口既,新鮮既
麵麩用滷水汁滷過好入味,唔會太咸太濃,好食😋
脆膳:炸到好乾既炸物,偏硬
似係炸到乾晒既菇柄,調味唔錯
但太硬,同你埋唔似膳

菠蘿咕嚕肉,個樣係十足似
炸雞脾菇,偏軟左少少
但味道好食,甜甜酸酸既炸野好開胃

津白炒年糕
有津白、白菜、菇、年糕
咸度夠,唔會太濃,份量都夠,唔錯

總括而言,每樣野都新鮮同幾好食
但就無邊樣野有特別驚喜,無折呢餐要五百蚊偏貴
有折去食係唔錯既🤗