2016-12-12 144 views
今日去咗中環呢頭返工 ,放工嘅時候個肚已經打曬鼓。一行出黎就見到呢一間鋪頭, 睇見個menu係主町泰國嘢 ,啱曬我口味。入到去叫咗四分一隻海南雞, 豬頸肉泰式沙律,之後仲發覺可以叫隔離舖嘅串燒(不過後來望下原來係同一間鋪頭嘅)於是乎嗌咗個串燒牛仔骨,同埋串燒珍寶大蝦。先嚟咗海南雞,望落去鮮黃色,感覺十分之新鮮,雞絕對係嫰滑嘅,同埋已經去曬骨啖啖肉 有雞嘅鮮味 鮮嫩,仲有兩隻醬畀你點, 好味道。之後就嚟咗個泰式豬頸肉沙律,豬頸肉嘅數目超乎我想像,而且都係燒出嚟㗎, 燒到啱啱好十分惹味。 沙律就係辣辣地,酸酸地 個酸辣度啱啱就係我嘅口味, 食到十分之開胃。 跟住落嚟就係串燒牛仔骨 ,廚師落左啲甜甜地嘅醬,應該係一啲特製醬汁 ,成塊牛仔骨肉汁仲鎖咗喺啲牛肉入面, 非常好味。跟住就係珍寶大蝦,一攞出嚟都嚇親,真係好大隻,而且非常之香,啲蝦肉唔會乾爭爭,又有咬口,隻蝦係十分新鮮,呢間野下次要再次。
有雞嘅鮮味 鮮嫩,仲有兩隻醬畀你點, 好味道。