2021-03-18
2032 views
有一次經過朗豪坊,已經比呢間蛋糕店吸引住👀,展示櫃排滿一個個唔同口味款式嘅小蛋糕。男朋友記得我想試,專程買一個當小禮物送比我🎂,可能佢自己都想食掛~Hahaha~試真啲味道後覺得呢間戚風蛋糕的確做得幾好,兼具回彈力同空氣感。份量兩個人share啱啱好👫🏻,打卡呃like都幾靚,送比朋友做生日蛋糕都唔錯~————————————————👅日本白桃戚風小蛋糕 ($60)👍🏻半個清香嘅白桃果肉放面🍑,側邊圍住一圈北海道忌廉,加上兩塊白朱古力花仔。蓬鬆嘅戚風蛋糕入面仲包住忌廉同白桃果粒,蛋糕係甜度同平衡度都幾好👅雙重朱古力戚風蛋糕 ($54)👍🏻人氣口味之一!主打用兩種不同濃度嘅朱古力混製,朱古力戚風蛋糕口感輕盈,上層鋪咗濃郁朱古力漿,表面再用6粒朱古力脆脆點綴🍫,朱古力比例幾重,似一粒脆口嘅生朱古力~雖然配方加咗Rum酒,酒味非常輕,整體相對甜膩啲————————————————🚩總結:口味眾多,質素有保證———————————————— 🌟注意:官網可訂製原個戚風大蛋糕————————————————📍 La Famille地址︰旺角亞皆老街8號朗豪坊商場B2層1A號舖.
————————————————
👅日本白桃戚風小蛋糕 ($60)
👅雙重朱古力戚風蛋糕 ($54)
————————————————
🚩總結:口味眾多,質素有保證
🌟注意:官網可訂製原個戚風大蛋糕
📍 La Famille