2018-02-12
呢間餐廳由開業到現在,我都是長期fans因為食物質素頗有保證,價錢相宜但近一年食物質素越黎越差今日去完之後決定永不光顧事緣今日中午自己一個去食lunch去到門口等左一陣,侍應們都好忙碌,我亦無催促他們帶位終於等到一位員工同我有eye contact我也示意想入黎佢走埋黎但skip左我去左我後面個家庭問佢幾位,個員工本身都黑面之後好彩有另一個員工見到我,先問我係咪一位,然後帶我去座位到落單,d侍應都係悔悔氣氣,好似我好麻煩咁但我已經長期光顧所以都好熟悉點落單好快脆利落十秒就讀完我要咩組合好啦,落完單,到沙律黎埋,前後十分鐘都無人倒茶比我我唯有‘麻煩’佢地幫我倒同個黑面侍應講,佢叫我等陣,等左五分鐘都未有同另一個侍應講,十秒就倒左比我然後我食完沙律等個鐵板上,等左二十分鐘我隔離個叔叔遲過我點單,但人地已經成個鐵板餐都食完喇我忍唔住又要‘麻煩’多佢地一次問我個餐幾時黎當然係要經過無限次同侍應擦身而過,被人見到又扮見唔到既過程先搵到人幫我追追單追完都好快黎到,味道係好食的但周邊都有肉已經凍左,應該師傅整完比侍應放涼左一段時間到埋單,又玩一輪我睇你唔到你見唔到我既遊戲埋完單走我又衰醒唔起拎返單儲
因為食物質素頗有保證,價錢相宜
但近一年食物質素越黎越差
今日去完之後決定永不光顧
事緣今日中午自己一個去食lunch
去到門口等左一陣,侍應們都好忙碌,
我亦無催促他們帶位
終於等到一位員工同我有eye contact
我也示意想入黎
之後好彩有另一個員工見到我,先問我係咪一位,然後帶我去座位
到落單,d侍應都係悔悔氣氣,好似我好麻煩咁
但我已經長期光顧所以都好熟悉點落單
好快脆利落十秒就讀完我要咩組合
好啦,落完單,到沙律黎埋,前後十分鐘
都無人倒茶比我
我唯有‘麻煩’佢地幫我倒
同個黑面侍應講,佢叫我等陣,等左五分鐘都未有
同另一個侍應講,十秒就倒左比我
然後我食完沙律等個鐵板上,等左二十分鐘
我隔離個叔叔遲過我點單,但人地已經成個鐵板餐都食完喇
我忍唔住又要‘麻煩’多佢地一次問我個餐幾時黎
追完都好快黎到,味道係好食的
但周邊都有肉已經凍左,應該師傅整完比侍應放涼左一段時間
到埋單,又玩一輪我睇你唔到你見唔到我既遊戲
埋完單走我又衰醒唔起拎返單儲分
相隔唔夠五秒拎返轉頭問啱啱找錢比我既侍應拎返張單:唔好意思,我想拎返張單
佢問我坐邊度,我指住佢執緊野個位,話呢度
佢話:你未埋單個喎
我:你岩啱找錢比我喎,咁搞笑既
佢拎完比我向我冷笑一聲:係呀,好搞笑嫁