2022-05-25
朋友講這間立鮨幾好味,就話生日過來吃晚餐,來到細細但坐得幾舒服,這裡的抺茶堅好飲,抺茶味好香好純,最後忍不住飲多幾杯,壽司時間也開始了。 朋友講鮫鰈魚壽司幾好食,真心第一次食,魚鮨感沒有其他咁多但都幾別,幾有咬口但又幾軟熟感。自家制玉子壽司微甜帶蛋香。我最喜歡的劍魚腩壽司好軟熟油鮨剛好,上面有少少醬汁令到整體味道更好。 火炙左口魚邊壽司入口即溶保持到口感。這裡的手卷我都幾鐘意食有一大片海苔包任,鰻魚手卷和芥辣八爪魚手卷勁足料,用卷的方式更好,食到紫菜脆之餘入面的材料都食到。 最後再叫了立鮨特上壽司盛合,牡丹蝦都幾大隻又彈牙,深海池魚,帶子勁鮮甜原來自北海道勁大隻好甜,中吞拿魚油鮨剛好質素都不錯,海膽好多仲食到新鮮感,應該是用飛機貨所以保持到新鮮又好味。朋友沒有介紹錯,真心價錢不貴之餘質素都幾高,大約四百元都食得幾開心又滿足。