疫情之下,呢一間居酒屋位於唔顯眼的斜路位置,更加少顧客惠顧。一聽個名:風流居酒屋,就知係一間好chill既日式居酒屋。成間居酒屋有三層,環境好舒適闊落,今次我地就獨霸整個3樓。(值得一提的是,3樓有獨立的洗手間)當晚叫左一個牛油果三文魚壽司,卷物上面有一大舊蟹子,毫不吝嗇。另外亦都叫咗好多燒炸物,有燒菠蘿啦,芝士年糕,炸雞軟骨,全部都係水準之上,佢嘅炸雞軟骨炸得好脆,炸粉比例一定有所考究過!配上明太子醬,真係食極都唔停!最後叫咗一個清酒煮蜆,蜆肉比起出邊嘅居酒屋更加大,更加多肉,而且無沙,十分清甜。但去到結帳的時候,發現價格都不菲,人均600多(可能因為叫咗一支燒酒)
(值得一提的是,3樓有獨立的洗手間