2019-02-13
原來淘大商場行過幾條街有呢個商場,唔同小朋友去Play house玩都唔知。喺商場行咗一陣,覺得點心同蒸飯比較適合小朋友,所以揀咗呢間點心店。餐廳裝修唔算新,不過都幾闊落,卡位都幾多,感覺舒適。點心款式幾多,有幾款味道出色,職員有笑容有禮貌,感覺唔錯。黑金流沙包,流沙程度滿意,鹹蛋黃味比較少。鮮蝦燒賣皇,正常嘅燒賣,無特別。鮮竹牛肉球,無醃到太軟淋,比一般牛肉球結實,有返啲肉嘅口感,唔錯。金山蒸排骨,份量算多,肉質新鮮。香茜牛肉腸,師傅切好排放整齊,腸粉皮又薄又滑。鮮蝦菜苗餃,皮唔會太薄或黏住,唔會一夾就穿,餡嘅菜同蝦唔會太碎,有咬口。多點蝦餃皇,有啲細隻,皮算薄,唔會一夾就爛,皮同餡唔會分離太多,餡嘅蝦都唔錯。海皇千絲卷,外脆內熱,外面嘅絲比一片過皮炸出嚟更脆更好味,裏面嘅餡同鮮餃一樣,好味有層次。皮蛋瘦肉粥,粥底綿滑,肉碎唔會好似湯渣咁皮蛋有碎太少,只搵到一細粒見得到嘅皮蛋。咸魚肉餅飯,肉餅咬落完全無渣,好滑嘅肉餅,好啱老人家,小朋友同我食。煎蛋牛肉飯,肉餅同牛肉球唔同,同外面嘅牛肉餅差唔多,比較鬆軟,煎蛋係全熟蛋。
黑金流沙包,流沙程度滿意,鹹蛋黃味比較少。
鮮蝦燒賣皇,正常嘅燒賣,無特別。
金山蒸排骨,份量算多,肉質新鮮。
香茜牛肉腸,師傅切好排放整齊,腸粉皮又薄又滑。