2022-05-10
🥘🧀🍛🍝Amaroni’s 今日行過新世紀中心見到有意大利菜,當然要去試吓啦!呢度嘅特色係佢有分Regular size 同Grande,可以因應自己胃口選擇。但係個人認為Regular size都已經夠晒大份😂。Amaroni’s home made Lasagna 🧀🍝經典千層麵 $158一拎到上嚟我嚇咗一跳!點解會咁大㗎!除咗超大份之餘亦都真材實料!成個碟都係紅卜卜嘅蕃茄醬,個面上面鋪滿晒芝士,我數一數,竟然有八層!裏面仲夾咗滿滿嘅芝士!雖然超多芝士同醬汁,但係食晒佢一啲都唔會膩!喺食嘅過程每一啖都係享受同新嘅刺激!。Steak Pizzaiola🥩蘑菇燒汁肉眼扒 $345拎到上嚟覺得同千層麵比有啲細,點知麻雀雖小五藏俱全,肉質非常鮮嫩,同醬汁嘅配搭恰到好處。口感非常好,牛味好足,配菜亦都好好食。。chicken Parmesan 🧀🍗蕃茄芝士雞塊 $175呢個非常正!佢係雞扒上面鋪滿蕃茄醬同埋芝士,感覺上好似冇麵包嘅「雞扒pizza」。我曾經喺加拿大食過一次,記得嗰時我一次過食咗三件😂今日終於可以再食多次!配菜仲有番薯同南瓜,都好香口。。Amaroni’s famous tir
Amaroni’s
今日行過新世紀中心見到有意大利菜,當然要去試吓啦!
經典千層麵 $158
。Steak Pizzaiola🥩
蘑菇燒汁肉眼扒 $345
。chicken Parmesan 🧀🍗
蕃茄芝士雞塊 $175
。Amaroni’s famous tiramisu
招牌意大利芝士蛋糕🧁 $142(大)
我哋以為三個人要嗌大份先足夠,點知原來大份真係名副其實好大份,本身已經八成飽見到個蛋糕⋯瞬間汗顏😅。
我覺得最驚喜嘅係佢裏面嘅手指餅浸滿晒咖啡,係多到好似海綿咁,可以「squeeze 」啲咖啡出嚟。令到成個蛋糕嘅口感更好,雖然冇乜芝士味。但係軟滑嘅忌廉加上濕潤嘅手指餅,真係超級好食!
價錢:$820
地址:
Amaroni's New York Italian Restaurant & Café (新世紀廣場) (旺角)
旺角旺角太子道西193號新世紀廣場5樓526號舖
Amaroni's New York Italian Restaurant & Café (又一城) (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城LG1層32號舖
#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #eathk #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #好食 #食好西