2019-01-11 161 views
一家人去食飯,我都係會揀返中菜最安全尖沙咀呢間酒家係北京道,可以望到怡人的維港景色,老人家實會鍾意d咁舒服既環境,之前試過黎呢d飲喜宴,覺得d食物質素都ok見到好幾枱都有叫條魚食,我地都叫咗黎試下黃金有米魚 (紅色東星) 大大條1斤四兩的東星班,起肉清蒸,上面鋪滿金黃色的脆米,原來佢會加入清湯分比我地一齊食,好清甜,金黃色的湯,真係有賣相味道又好金沙炸魚皮咸蛋黃配上魚皮一起炸,咸咸地可以當作開胃前菜黑松露煙燻蛋煙燻味濃,配上小小的黑松露,味道非常香濃,蛋係流心溫泉蛋,喜歡!脆皮咕嚕黑豚肉有菠蘿、士多啤梨一齊炒,酸甜可口!醬皇海鮮千層腐皮呢個煲上到黎熱辣辣,有好多海鮮,有蝦、帶子、珊湖蚌、魷魚、冬菇;全部都好新鮮,好抵食!鮑魚堤岸炆飯呢個飯都好足料,用咗蝦肉、帶子、鮑魚、香菇一齊炆,一食就知道正,食多兩碗呀要!呢餐真係好正,下次再帶老人家黎食先!
一家人去食飯,我都係會揀返中菜最安全

見到好幾枱都有叫條魚食,我地都叫咗黎試下
黃金有米魚 (紅色東星)

金沙炸魚皮
咸蛋黃配上魚皮一起炸,咸咸地可以當作開胃前菜

黑松露煙燻蛋

脆皮咕嚕黑豚肉
有菠蘿、士多啤梨一齊炒,酸甜可口!

醬皇海鮮千層腐皮
鮑魚堤岸炆飯

呢餐真係好正,下次再帶老人家黎食先!
2019-01-10
$400 (Dinner)