2022-08-15
山長水遠黎到赤柱玩完,想食餐好嘅,就黎左呢間泰國餐廳,而且仲可以望住海食,零舍chill!生菜肉鬆包$98: 免治豬肉落左啲辣椒🌶️一齊炒,食落去更加香口,如果嫌唔夠辣,可以配薄荷葉一齊食。如果太重口味,又可以配青瓜夾埋一齊食。如果覺得唔夠味,亦都可以落魚露一齊食!夾埋塊生菜食,成件事真係好fresh好好味!印度薄餅$28: total有8小塊,每一塊都煎得岩岩好,食落去好香脆,配埋咖喱一齊食,真係一流!青咖喱雞$168: 咖喱有少少辣,而雞分別有用左雞胸同雞髀肉,一開始以為雞胸會好鞋恰恰,但估唔到食落去係咁嫩咁滑!泰式炒河粉$148: 河粉好有彈性好煙韌,而且有3-4隻大蝦,食落去爽口彈牙,汁醬方面亦調較得岩岩好~呢碟Pad Thai煮得幾出色!椰青$68: 飲落去非常清甜自然,而且椰肉亦都好容易「不」出黎,食落去有啖啖嘅清香!係夏天飲完尤其解渴!So far, 呢間餐廳質素真係好好,黎到赤柱嘅朋友,不妨試吓呢間餐廳啦~記得request海景位,真係好舒服架!