2020-11-29
週末逃離一下市區,同朋友一齊去赤柱行下,呼吸下新鮮空氣,順便到美利樓嘅餐廳食個Afternoon Tea Buffet (齋salad bar $218)💕📍串燒牛肉卡邦尼意粉(+$?):串燒牛肉有啲過熟,肉質比較硬身,但係味道正路嘅👌🏼卡邦尼意粉嘅醬比較多,食落creamy,味道不過不失,不過食食下有啲膩😂好食指數:3.5/5📍牛油果醬龍蝦包配炸薯條🦞(+$20):賣相相當普通😂 龍蝦肉食落唔多彈牙,牛油果醬ok,個包麻麻哋😕 不過炸薯條真係幾香脆幾好食,食得出係用新鮮油炸出嚟嘅,成功搭救返少少好食指數:3/5📍Salad Bar:各類食物嘅選擇唔算太多,整體質素一般般,個人比較推薦布袋水牛芝士蕃茄沙律、Parma ham同水果🙊好食指數:2/5🌟如果想坐露台位,記得要提早打去book位呀😉 揀main course嘅話會比齋salad bar貴,exact價錢唔記得咗😂🌸 老實講我哋嚟呢度主要嘅目的唔係為咗食,而係為咗個景!所以都無乜太大嘅期望同失望嘅。可以一邊望著赤柱嘅靚景一邊食嘢,真係好relaxing呀💕抵食指數:3/5環境指數:5/5推介指數:4/5
📍串燒牛肉卡邦尼意粉(+$?):
好食指數:3.5/5