2022-07-23
因為清假所以決定去個香港一日遊而今次我就去左赤柱呢個好有外國風情嘅地方🏖️咁遠水路黎到食野一定唔可以馬虎😤.呢間搶眼嘅黃色小屋大有來頭🟨除左係三級歷史建築之外 仲有多套影視作品取景近年港版嘅大叔的愛都有係度拍攝各位鏡粉必定要黎聖地巡禮😍.💫Set Dinner.🌟愛爾蘭生蠔前菜生蠔有3隻 份量比想像中多 幾抵食🦪味道清甜 而且仲有提供檸檬汁🍋同海鮮醬.🌟炸芝士波(卡門貝爾)配金巴利汁芝士波中間嘅芝士拉絲🧀 再點埋莓醬(金巴利汁)清新唔油膩.🌟紐西蘭頂級肉眼扒配薯條 ($318)肉眼扒點左medium 食落好juicy而且仲烤到好靚嘅格仔紋🥩薯條嘅分量好多 一定夠飽🍟.🌟烤豬肋骨配薯條及田園沙律 ($288)豬肋骨要整得好一啲都唔容易呢度嘅ribs除左BBQ醬好味之外肉質都整得夠腍 而且好大份 多幾個人一齊share會更開心☺️.🌟印度芒果布甸芒果肉同芒果汁底下鋪滿左奇亞籽🥭為今餐劃上完美句號~.🌟Prosecco / Rose (+$38)去到咁chill 嘅環境 當然要點埋酒先夠氣氛一邊食一邊飲最寫意🥂.餐廳樓高3層 每層嘅風格都有少少唔同頂樓更加有個大天台好啱一班人一齊飲酒而且可以坐戶
而今次我就去左赤柱呢個好有外國風情嘅地方🏖️
咁遠水路黎到食野一定唔可以馬虎😤
. 呢間搶眼嘅黃色小屋大有來頭🟨
除左係三級歷史建築之外 仲有多套影視作品取景
近年港版嘅大叔的愛都有係度拍攝
各位鏡粉必定要黎聖地巡禮😍
💫Set Dinner .
🌟愛爾蘭生蠔 前菜生蠔有3隻 份量比想像中多 幾抵食🦪
味道清甜 而且仲有提供檸檬汁🍋同海鮮醬
🌟炸芝士波(卡門貝爾)配金巴利汁 芝士波中間嘅芝士拉絲🧀
再點埋莓醬(金巴利汁)清新唔油膩
🌟紐西蘭頂級肉眼扒配薯條 ($318) 肉眼扒點左medium 食落好juicy
而且仲烤到好靚嘅格仔紋🥩
薯條嘅分量好多 一定夠飽🍟
🌟烤豬肋骨配薯條及田園沙律 ($288) 豬肋骨要整得好一啲都唔容易
呢度嘅ribs除左BBQ醬好味之外
🌟印度芒果布甸 芒果肉同芒果汁底下鋪滿左奇亞籽🥭
為今餐劃上完美句號~
🌟Prosecco / Rose (+$38) 去到咁chill 嘅環境 當然要點埋酒先夠氣氛
一邊食一邊飲最寫意🥂
餐廳樓高3層 每層嘅風格都有少少唔同 頂樓更加有個大天台好啱一班人一齊飲酒 而且可以坐戶外 對住赤柱同美利樓嘅無敵大海景食野🤩 仲有D人帶埋毛孩🐶黎影寫真添 景致一流😎