2024-02-24
同友人係尖沙咀行完街見到呢間餐廳打卡+食物幾靚於是入嚟試吓~避風塘炒蜆墨魚麵蜆肉新鮮大大隻,墨魚麵彈牙煙韌,放上辣椒粒+蒜片一齊炒,食落去更加惹味香口,不過食唔到辣嘅朋友要注意下,因為的確有啲辣!黑松露芝士焗薯蓉薯蓉creamy幼滑,每一啖都有黑松露嘅香味,而且芝士帶有拉絲效果,鹹度岩岩好!炭燒加拿大有骨豬鞍扒豬鞍呈粉嫩色,表面用黑椒粒輕輕炭燒過,食落去非常嫩口,旁邊嘅薯仔亦焗得岩岩好,上面放少量煙肉碎,味道更加香口。Jagger 心太軟心太軟外脆內軟,有一球cookie雲尼拿味雪糕,配上心太軟一齊食,真係有冰火二重奏嘅感覺!Cocktail: Tiramisu以Bailey為主,一上菜真係好似Tiramisu咁,上面放上朱古力粉,並且以沙冰雕塑出黎,打卡一流!Sangria (Red)以果酒為主,飲落去好清甜,而且一啲都唔苦澀,配上豬鞍一齊食,真係好match!呢間酒吧可以讓客人係戶外chill下開心下仲會帶微微嘅hip hop音樂,非常relax,氛圍感十足!有興趣嘅朋友一定要黎試吓!
見到呢間餐廳打卡+食物幾靚
於是入嚟試吓~
避風塘炒蜆墨魚麵
黑松露芝士焗薯蓉
炭燒加拿大有骨豬鞍扒
Jagger 心太軟
Cocktail:
Tiramisu
Sangria (Red)
呢間酒吧可以讓客人係戶外chill下開心下
仲會帶微微嘅hip hop音樂,非常relax,
氛圍感十足!
有興趣嘅朋友一定要黎試吓!