2021-12-02
之前有幸中咗獎🥳, 早2日去元朗廣場攞禮物…Lucky! 咁諗住行去朗屏西鐵站搭西鐵, 路經富來花園見到好多新餐廳, 咁就食埋晚餐先走喇…😯喺天橋望落去見到個好搶眼招牌, 螢光黃色的, 就試呢間啦! 入到去…元朗國! 🤣😂店面唔大, 約20個座位, 好適合坐低嘆杯咖啡☕! Menu 相對哋係簡單啲, 不過都算應有盡有, 反正我倆有選擇困難症! 餸名好有心思…😂🤣🍝懒係正宗的卡邦尼意粉 $108 ~ 真心不錯, 好 Creamy, 意粉軟硬適中, 咸香的煙肉搭配得相當好!🍝扮 cup cup 冬蔭功大蝦意粉 $98 ~ 大蝦有4-5隻, 好爽身! 醬汁少辣唔太酸, 搭配菇菇 & 蕃茄, 如果有埋香茅更似冬蔭公!☕Dirty & Cappuccino @$40 ~ 咖啡係出色的, 好香濃好滑、入口順喉、香氣適中、口感層次豐富、酸苦均衡, 好讚!
店面唔大, 約20個座位, 好適合坐低嘆杯咖啡☕! Menu 相對哋係簡單啲, 不過都算應有盡有, 反正我倆有選擇困難症! 餸名好有心思…😂🤣 🍝懒係正宗的卡邦尼意粉 $108 ~ 真心不錯, 好 Creamy, 意粉軟硬適中, 咸香的煙肉搭配得相當好!