2022-08-18
我哋係去咗一間充滿日本江戶時代氣息嘅餐廳,品嚐日本福岡美食,來一場偽日本之旅🇯🇵 2⃣️個小朋友第一次着和服👘同木屐🩴覺得好特別好開心,仲好可愛添😘影出嚟好有feel~⭐️大家想喺呢間餐廳借和服影相嘅話記得提早預約,因為呢一個size一件㗎咋😉講返食物先😆今次我哋試咗family set再加天婦羅烏冬配腐皮壽司🍣 餐廳有兩位日本福岡師傅坐鎮,食物質素有保證😋前菜係牛油果魚生他他,油脂豐富嘅角切魚生配上牛油果🥑同埋芥末籽醬,好清新。2人前空運時令刺身5點盛係由師傅揀選時令嘅白肉魚刺身🐟包括肉質柔嫩嘅鰆魚、肉質有彈性嘅真鯛魚同口感煙韌嘅太刀魚。博多牛腸鍋係採用澳洲和牛🐮所以牛味特別香‼️不同位置嘅牛腸爽口彈牙,牛脂味濃但唔膩🤤湯底越煮越香濃,加上少許嘅辣椒,更加惹味🤤#一瀧唐揚炸三瀨雞外表黑炆炆,薄薄嘅粉漿炸得外脆而內軟。兒童便當🍱都幾豐富,一份🈶️齊燒銀鱈魚、可樂蟹餅、穴子魚壽司、蟹柳壽司、腐皮壽司同燒飯團🍙烏冬湯底唔係普通嘅鰹魚湯底,加咗紫菜,味道特別鮮甜。除咗蔬菜天婦羅之外仲有魚塊、魷魚同蝦🍤非常有誠意👍🏻無論食物質素、環境同服務都好好,又可以打卡影相,真係可以再有下次☺️
#一瀧唐揚炸三瀨雞外表黑炆炆,薄薄嘅粉漿炸得外脆而內軟。