2020-01-16
今日同朋友做完運動就過左隔離工廈食日本野~~之前黎過食晚飯,覺得都ok,知道午市有套餐,價格較相宜,所以就上左黎試試午餐既質素如何!不過上到黎先知朋友依家飲梗中藥調理身子,所以要介食生野,好彩呢度都有唔少熟食既選擇:)每份套餐/定食都會包埋味噌湯、沙律、刺身同餐飲唔食得刺身既朋友就將刺身改為炸子添:)一點完餐就已經有店員為我地送上暖笠笠既豆腐海帶味噌湯~~之後我所揀既 丼瀛特選爆丼$148就同埋沙律一齊黎到啦啦啦啦:)呢杯丼真係份量爆足!!!除左有厚切既魚生刺身之外,仲有牡丹蝦、三文魚籽、玉子同海膽佈滿壽司醋飯上,而飯面仲灑上飯素添~~飯同刺身既比例岩岩好,絕對唔會食完刺身之後剩低可憐既醋飯xpp朋友所選既係 蒲燒鰻魚定食$88,賣相都唔差啵!!!朋友分左件炸餃子俾我試,岩岩炸起既餃子脆卜卜又熱辣辣,真係夠曬香口~~最後簡簡單單飲埋杯冰檸茶就已經好perfect嚕:)
每份套餐/定食都會包埋味噌湯、沙律、刺身同餐飲
唔食得刺身既朋友就將刺身改為炸子添:)
一點完餐就已經有店員為我地送上暖笠笠既豆腐海帶味噌湯~~
呢杯丼真係份量爆足!!!
朋友所選既係 蒲燒鰻魚定食$88,賣相都唔差啵!!!
最後簡簡單單飲埋杯冰檸茶就已經好perfect嚕:)