2019-04-18 44 views
一間好既餐廳唔係睇人流,係睇食材,成日聽朋友講北角有間餐廳食材非常高級,今日終於有時間帶屋企人黎食下。去到門口見到人唔太多,但裝潢就非常有特色,未食都覺得好高級,坐低唔夠15分鐘,人流開始出現,慢慢已經坐滿人。黎到餐廳第一眼就見到門外,餐廳內都有呢個美國西頂級穀飼肉眼扒配蛋黃醬已海報,當然要即刻叫一份黎試下啦,我叫左3成熟,餐廳超細心,上菜時已經切好一件件,真係高級貨,超級靚,外肥內廋,咬落去超淋,肉汁幾多幾濃郁,頂級美食。跟住在叫多個煙三文魚Pizza,我平時真係好小食Pizza,但呢個真心好好食,佢既材料有煙三文魚,中間夾住小小酸豆,煙三文魚上面放左芝士碎,最特別個皮,好薄好脆,比起出面食既薄批仲要薄,食落啖啖煙三文魚配上脆脆味,口感一流。最後叫多兩個支特別既手工啤,一支芒果加熱情果味,芒果味重小小,好香,仲有一支荔枝加熱情果味,同芒果味最大分別係有小小酸,但都係好香。呢到就算坐滿人,但感覺都好清靜,好舒服,拍拖黎食會非常浪漫。
今日終於有時間帶屋企人黎食下。
坐低唔夠15分鐘,人流開始出現,慢慢已經坐滿人。

2019-04-17
$300 (Dinner)