2024-02-21
放工同老公海港城行街 見到有間臺北棧 立刻勾起對台灣嘅思念 🥰一於走返轉台灣啦地方闊落,私隱度高 菜式選擇頗地道,而且仲有一啲Fusion嘅組合😄當然要飲番杯苦瓜汁啦香水檸檬芭樂苦瓜汁~香水檸檬一上枱已經陣陣檸檬香😍😍非常清新,苦瓜汁和芭樂出奇地夾 唔會太甜,保留果汁嘅原味,非常推薦 👍👍玫瑰荔枝蘇打~簡簡單單用玫瑰點綴,有少少玫瑰香很清新呢髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅🥞很有創意嘅菜式,蛋餅包住滿滿芋泥,加上紫色薯粉點綴,配合鹹蛋黃嘅甘香,口感層次很豐富,而且不會太甜,很啱我口味👍👍招牌牛肉麵同樣有驚喜🤩🤩牛肉非常厚切、入味!牛𦟌位口感更加好 非常有勁道 湯頭濃而不利,刀削麵也很Q彈 做得很不錯,加埋溏心蛋 非常滿足☺️爵茶凍粉粿芋圓第一次食這個甜品🍮滿滿一大碗材料豐富,芋圓Q彈,粉果清新,紅豆甜度適中,一口下去五六個食材用在一起 正!手工鳳梨酥麻糬蛋撻非常有驚喜!有鳳梨香,唔會太甜,麻糬煙靭蛋撻外皮覺得酥脆而且非常香口,忍唔住要買多兩個返比屋企人食🤤🤤絕對有質素嘅台灣菜,各款菜式都足見廚師嘅心思,絕對值得再來😌
當然要飲番杯苦瓜汁啦
玫瑰荔枝蘇打~簡簡單單用玫瑰點綴,有少少玫瑰香很清新呢
髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅🥞
招牌牛肉麵
同樣有驚喜🤩🤩牛肉非常厚切、入味!
爵茶凍粉粿芋圓
第一次食這個甜品🍮滿滿一大碗