呢間餐廳主打夏威夷嘅特色美食,料理偏向清新健康嘅路線,而色彩豐富嘅外觀更令人食慾大振´͈ ᵕ `͈當中亦用到魚生、海產等材料,中哂我嘅胃口,點可以唔嚟試下呢?✎ 海中寶 + 可口可樂 ($108) 材料大致有吞拿魚、三文魚、帆立貝、八爪魚、虎蝦、玉子燒、青瓜、車厘茄、毛豆仁、洋蔥、青蔥、紫菜、木魚花、炸乾蔥、芝麻油等等。食材配搭大部份都偏向清新,放入口會感覺非常健康。飯略酸,有咬口,幫助開胃。其實主打魚生嘅飯唔會難食得去邊~而佢size係正常size,女仔會覺得夠飽,男仔就未必啦~✎ 蠔寶+ 豆腐紫菜麵豉湯 ($118) 材料大致有廣島蠔、玉子燒、青瓜、毛豆仁、洋蔥、青蔥、芫荽、酸薑、木魚花、炸乾蔥、柑橘醬油、青檸同芝麻油等。呢碟料理當然重點在於廣島蠔,所以我都非常期待。一擺入口,生蠔口感滑嫩,濃郁嘅蠔味,但係咬第一啖,隨之而嚟嘅係腥味太重,好似唔太新鮮,食食下頂唔順,加咗青檸汁,但都蓋唔到浸腥味。呢個位有啲失望,影響咗成碗料理嘅味道。而佢嘅size都係正常size,男仔同樣未必夠飽。伴隨嘅麵豉湯味道反而唔錯,唔會太鹹,而豆腐都好嫩滑!

✎ 海中寶 + 可口可樂 ($108)

✎ 蠔寶+ 豆腐紫菜麵豉湯 ($118)

海中寶
蠔寶

2023-07-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$93 (Tea)