2023-02-17
終於有機會嚟打下卡食下雞煲喇!裝修真係幾特色,好懷舊風,連d容器同餐具都好classic, 好似有一刻時光倒流咁去左70/80年代咁🤩✨招牌無骨鳳翼釀雞煲 - 無骨雞係吸引我嘅地方😂裡面仲釀左墨魚滑同蔬菜粒,食落好有口感,個汁又夠濃郁,有d似唔辣嘅沙嗲醬,好入味🥰✨龍鳳呈祥牛肉拼盤 - 叫左個細size都已經好大😸 有曬牛舌片,牛頸脊,牛胸油,牛柏葉,牛肉粒,雪花肥牛~ 牛舌同牛柏葉幾爽口;牛肉粒比想像中易咬同林身,牛頸脊幾香牛味😋✨經典沙爹牛肉餃 - 平時好少見嘅餃子,用左鮮牛去做餡,口感幾厚實👍✨日本廣島蠔 - 勁大隻勁肥美,蠔味鮮甜又juicy🤤✨豐盛雜菜拼盤 - 好欣賞佢砌得好靚,唔同款式嘅蔬菜都有,全部都好新鮮,蘿蔔仲切左心形,好有心思😜✨自家製陳年鹹檸七 - 個杯好懷舊,勁耐冇飲過鹹檸七,鹹鹹地幾得意!
✨日本廣島蠔 - 勁大隻勁肥美,蠔味鮮甜又juicy🤤