Restaurant: Lung Fung Chickenspot
Terms & Details:
2024-10-24 2872 views
尖沙咀著名的雞煲火鍋店,裝潢充滿七十年代香港懷舊風情,裡面有許多70年代的裝飾,公雞碗也勾起了我不少回憶。店內播放著梅艷芳、張國榮等經典金曲,讓人倍感熟悉和懷念。❣️秘制黃蜆惹味辣雞煲當雞煲上桌時,侍應會在客人面前翻炒,醬香和雞香撲鼻而來,令人食慾大開。蜆肉與雞的搭配非常美味,兩人點半只已經相當足夠,還有吸引人的枝竹、洋蔥等配料,愛吃的朋友一定不要錯過。用完雞煲後,可以選擇加入豬骨湯或雞湯,繼續打邊爐。❣️龍鳳呈祥牛肉拼盤(小份)拼盤內有雪花肥牛、和牛金錢展、牛舌、牛胸手切牛肉和牛肉粒,每款牛肉都相當美味。牛胸爽肉質油脂豐富,吃後回味無窮;而牛金錢展則鮮甜彈牙,牛肉粒軟滑冇渣,令人贊不絕口。❣️即制回味五香肉丁餃(6粒)首次品嘗五香肉丁餃,餡料飽滿,特別好吃,讓人回味無窮。❣️龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤拼盤內有蕃茄、蘿蔔、玉米、淮山、蓮藕片、木耳、生菜、油麥菜和娃娃菜,還有雞髀和金菇。這份量真是超大,內容豐富,搭配濃郁的雞煲湯底,這時候加入蔬菜最為理想。❣️即炸響鈴這裡的響鈴相對松厚,即叫即炸,熱辣辣的可以直接吃,也能打邊爐,響鈴能夠吸收豐富的湯汁,厚身的質感特別吸湯,是必點的推薦。❣️脆肉鯇鯇魚的天花

店內播放著梅艷芳、張國榮等經典金曲,讓人倍感熟悉和懷念。

❣️秘制黃蜆惹味辣雞煲

用完雞煲後,可以選擇加入豬骨湯或雞湯,繼續打邊爐。

❣️龍鳳呈祥牛肉拼盤(小份)

❣️即制回味五香肉丁餃(6粒)
首次品嘗五香肉丁餃,餡料飽滿,特別好吃,讓人回味無窮。

❣️龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤

❣️即炸響鈴

❣️脆肉鯇
鯇魚的天花板級,肉質爽口彈牙
  • 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
  • 即制回味五香肉丁餃
2024-09-25 4048 views
親友係澳洲過嚟玩,專程帶佢去咗一間80年代懷舊feel食雞煲,,入到去已經好有特色,恍如回到以前盛世香港年代,中式婚宴龍鳳禮堂,,有留聲機、舊唱盤,雀籠及埋霓虹燈陳設,好靚,仲有一張枱係由乒乓波改裝成枱!夠曬特別!主打雞煲火鍋,仲有多款惹味雞煲配搭,連季節限定嘅榴槤雞煲都有😋日本廣島蠔雞煲打開蓋見到廣島蠔大大隻好肥美超吸引,好濃既蠔味,加上雞肉嫩滑及醬汁香濃!配菜同枝竹索曬啲汁好入味,打邊爐都唔會變淡😋🥢牛肉拼盤(細)叫左個細size拼盤,有牛舌片,牛金錢展口感爽口,牛頸脊牛味香濃,,牛肉粒,手切雪花牛油香肉嫩,牛胸油爽身吾膩!各有特色!新鮮脆鯇魚片魚片夠厚切新鮮,食落爽脆鮮甜。🥢回味五香肉丁餃(6粒)五香肉丁餃幾特別,鮮肉加微辣味道吾錯!豐盛雜菜拼盤果然豐盛係拼盤,有番茄、 心型 白蘿蔔、唐生菜、金菇、蓮藕、黑木 耳、淮山、油麥菜,津白及粟米樣樣都有些😁🥤自家製陳年鹹檸檬鹹檸七及可樂!鹹鹹酸酸打邊爐最啱飲解渴又下火!✨除咗佈置復古連餐具都係,又多打卡位,餐廳一直播著七八十年代膾炙人口嘅金曲,所有回憶返曬嚟!🤪

日本廣島蠔雞煲

🥢牛肉拼盤(細)
叫左個細size拼盤,

新鮮脆鯇魚片
魚片夠厚切新鮮,食落爽脆鮮甜。

🥢回味五香肉丁餃(6粒)
五香肉丁餃幾特別,鮮肉加微辣味道吾錯!

🥤自家製陳年鹹檸檬
鹹檸七及可樂!鹹鹹酸酸
打邊爐最啱飲解渴又下火!

2024-09-22
Dinner
  • 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
  • 豐盛雜菜拼盤
  • 日本廣島蠔雞煲
2024-09-18 3465 views
:位於尖沙咀有一間以懷舊香港為主既雞煲店早前終於去食啦聽住舊歌食雞煲+打邊爐 好有特色餐廳每個月都會做唔同既Promotion優惠#今個月就係出生年月日有多過一個9字就有野送可以follow 社交平台睇下我哋今次叫左👇🏻👉🏻 #秘製黃蜆惹味辣雞煲 醬汁又香又惹味 重重既麵豉醬味濃得嚟唔會太咸 蜆肉同雞都好多我哋兩個人叫半隻都已經好夠食仲有索哂汁既枝竹 識食一定食配料👉🏻 #牛肉拼盤牛肉好新鮮 牛胸油好香油香 同豐富口感雪花牛肉粒同埋牛金錢展都係好出色 好爽口記得唔好淥咁耐呀 👉🏻 #即炸響鈴呢間既響鈴比較厚身 即炸出嚟熱辣辣吸哂啲湯 厚身既質感吸湯特別多必點推介仲食左 #五香肉丁餃子都幾有特色ga食到捧住個肚走✌🏻🔗#tagnshare尖沙咀篇 ...........................……….@lungfung_chickensport龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓………………………………….🙋🏻‍♀高妹小編

位於尖沙咀有一間以懷舊香港為主既雞煲

仲食左 #五香肉丁餃子都幾有特色ga
食到捧住個肚走✌🏻

🔗#tagnshare尖沙咀篇
@lungfung_chickensport

龍鳳呈祥火鍋雞煲 (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈2樓
………………………………….
🙋🏻‍♀高妹小編
2024-08-08 3978 views
一打開門好似時空穿梭咁,成個環境擺設都係舊香港,仲一路播住70-80年代嘅歌。主打特色雞煲,有鳳梨雞煲,榴連雞煲等。醬料架都好有特色。秘制黃蜆惹味辣雞煲 (半隻雞)用瓦煲打邊爐真係第一次,店員會幫手炒一陣然後蓋1分鐘就食得啦!小辣都已經好惹味好夠辣👍🏻雞煲醬汁好上癮,雞好新鮮,肉質嫩滑,平時唔太鐘意食雞嘅我都好捧場🤤🤤🤤蜆都好新鮮入味,估唔到海鮮配雞煲都好夾。記住食埋啲腐竹同菇,非常入味。食完雞煲可以揀加雞湯/豬骨湯,我地揀左雞湯!龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)牛舌 手切牛肉 牛胸尖 和牛金錢展 牛肉粒 雪花肥牛特別推薦牛舌,非常爽口,冇腥味。即制回味五香肉丁餃(6粒)咬開係有五香肉丁個陣油香架!食落夠香好特別。芝心蛋蛋燒賣(6粒)造型好可愛,咬開有溶溶地嘅芝士,蛋黃又香又綿滑。龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤個兜勁靚,入面啲菜係塞到滿晒,真係勁[豐盛]!娃娃菜、油麥菜、蓮藕、金菇、蕃茄、粟米,蘿蔔仲切成心型。自家製陳年鹹檸大大隻紅膠杯裝住鹹檸加冰底,非常打卡able,打邊爐飲哩個爽呀。

主打特色雞煲,有鳳梨雞煲,榴連雞煲等。
醬料架都好有特色。
秘制黃蜆惹味辣雞煲 (半隻雞)
食完雞煲可以揀加雞湯/豬骨湯,我地揀左雞湯!

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)
牛舌 手切牛肉 牛胸尖 和牛金錢展 牛肉粒 雪花肥牛
特別推薦牛舌,非常爽口,冇腥味。
即制回味五香肉丁餃(6粒)
咬開係有五香肉丁個陣油香架!食落夠香好特別。
芝心蛋蛋燒賣(6粒)
造型好可愛,咬開有溶溶地嘅芝士,蛋黃又香又綿滑。
龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
自家製陳年鹹檸
  • 秘制黃蜆惹味辣雞煲
老公一向好鍾意食雞煲,今次搵嚟一間懷舊主題餐廳試下先。 餐廳以七、八十年代舊香港為主題,場內有唔少打卡位置。首先係霓虹燈、門口位置嘅龍鳳聯婚🐉,客人仲可以揀番自己嘅姓氏,喺前面打個卡。 店舖內仲不斷播放七、八年代嘅歌曲🎵,更加有feel。 餐廳主打雞煲火鍋及多款特色口味雞煲🐔,如榴槤雞煲及鹹蛋黃醬雞煲,今次我哋揀咗個秘制黃蜆惹味辣雞煲,辣度方面可以自由選擇,我哋揀咗個BB辣🌶。呢度嘅雞煲都用上新鮮雞,雞肉嫩滑,加上肥美嘅黃蜆,配合埋各種配料,整個雞煲鮮甜惹味。 食完雞煲之後可以揀雞湯或者豬骨湯底開始火鍋。 牛肉拼盤(細):牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、和牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛。牛肉都好嫩滑,牛味濃郁。另外第一次試牛胸尖,望落好似好油膩,但食落出奇地爽口。 回味五香肉丁餃:五香肉丁餃真係第一次食,餡料好特別,味道香濃。 豐盛雜菜拼盤:呢個豐盛雜菜拼盤認真夠晒豐盛,份量非常多,有唐生菜🥬、娃娃菜、蕃茄🍅、粟米🌽、金菇、蓮藕、木耳、而且仲有切成心形嘅蘿蔔🤍。 荔枝蝦球:比呢個名吸引咗,原來係個外型炸到好似成粒荔枝咁,金黃香脆,粒粒都好紮實。 鹹檸七用上70年代懷舊漱口膠杯,玩味十足。青檸酸味

老公一向好鍾意食雞煲,今次搵嚟一間懷舊主題餐廳試下先。

店舖內仲不斷播放七、八年代嘅歌曲🎵,更加有feel。

食完雞煲之後可以揀雞湯或者豬骨湯底開始火鍋

鹹檸七用上70年代懷舊漱口膠杯,玩味十足。青檸酸味以及淡淡嘅鹽味,消暑又解渴。

生啤:打邊爐梗係要啤一啤啦🍺,大大杯又解渴。
2024-07-15
4 day(s) ago 0 views
朋友由內地遠道而來,帶他們去吃一些特式而地道的食物,第一時間就想起雞煲了。而尖沙咀的雞煲就想起這家了,一上到去就被店舖的裝修所吸引了,我們不停的打卡,店員有禮的安排坐位。坐低後就自己手機落單,我們點了一個無雞骨煲及酸菜魚煲,另外點了份象拔蚌刺身及牛肉拼盤。首先來的是無骨雞煲,香香的醬汁再加上那些無骨的雞肉,非常香口,濃濃的醬汁非常惹味。之後便是象拔蚌刺身了,剌身非常新鮮,但是感覺細隻了一點,可能是太鮮味了,到酸菜魚,湯底非常出色,配料充足,魚肉好滑。牛肉拼盤種類繁多,特別喜歡金錢展,牛舌及手切牛肉,之後就海鮮拼盤,朋友非常滿意安排。

係尖沙咀行街想食雞煲,即刻諗起龍鳳呈祥,距離地鐵站2分鐘,走懷舊路線,不論係裝修、音樂、擺設都係懷舊香港feel🌟主打港式雞煲加啲特色,好似榴槤咁,食材都係走高質手工路線,氣氛一流👍🏻日本廣島蠔雞煲,侍應會幫你炒,幾隻又肥又大既蠔係中間實在太吸引🤩忍唔住即食,好濃蠔味,加埋雞煲汁好正好滿足😌食雞,肉質都好嫩滑,惹味醬汁係好味👍🏻啲配料比起⼀般雞煲多,洋蔥同雞髀菇都好味😋飲返杯生啤再打邊爐🍻牛肉拼盤(細),細既份量都好大,好多唔同部位,金錢展同牛肉粒牛味都濃,手切牛肥美,相當好味😽牛舌片濃味,配湯汁好味👍🏻手打海量芫荽墨魚丸,幾彈牙而帶海鮮味,回味五香肉丁餃,港式味道,濃味特色餃😆豐盛雜菜拼盤,勁多款菜,好味夠鮮甜🤞🏻龍鳳呈祥果然係唔會令人失望👏🏻雞煲、生蠔、牛肉都係必食,未食過真係要試試😍順便黎同港式擺設打個卡!📷

日本廣島蠔雞煲侍應會幫你炒,幾隻又肥又大既蠔係中間實在太吸引🤩忍唔住即食,好濃蠔味,加埋雞煲汁好正好滿足😌食雞,肉質都好嫩滑,惹味醬汁係好味👍🏻啲配料比起⼀般雞煲多,洋蔥同雞髀菇都好味😋飲返杯生啤再打邊爐🍻

生啤

牛𦟌
手打海量芫荽墨魚丸
回味五香肉丁餃
2024-12-22 0 views
📍 龍鳳呈祥-尖沙咀@lungfung_chickenspot有逾30款火鍋配料,有啲仲要係其他餐廳🍴冇的,唯獨呢度先有的味道🩷上年食完佢嘅雞煲醬汁真係翻尋味,佢嘅雞煲醬汁,簡直係令到我會想拎返屋企!可以自選辣度🌶️就算我揀到中辣,都唔會只有死辣,成個雞煲醬汁都冇咩味精,食完亦都唔會口渴,煲完之後啲雞肉更加入味,雞煲醬汁真心與別不同,係超超超好食😋又有哂雞汁的精華🐤不得了😍✨ 日本廣島蠔雞煲廣島蠔粒粒都好大隻,入口鮮甜creamy,肉質肥美,廣島蠔既份量仲好多,差吾多有成6隻,完美地吸晒雞煲醬汁 ,食落更滋味🦪✨ 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)龍鳳呈祥牛肉拼盤、牛舌片、手切牛肉、牛胸尖 、牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛 各個部位各有特色,有啲牛味重啲,口感嚼勁不同,有啲部位之前未試過,例如牛胸尖,比較重牛油味,但食完都唔會成咀油🐮我覺得呢個牛肉拼盤都幾有誠意👍✨回味五香肉丁餃(6粒)第一次食罐頭餡料嘅餃子🥟感覺的確好特別!餡料一邊帶有點五香肉丁味道,但係都有新鮮嘅豬肉包住🐷每隻都係人手每日新鮮包製!✨ 新鮮鵝腸不帶雜味,鵝肉肥美多汁軟嫩,吸收晒雞煲雞汁嘅精華,好入味👍✨ 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤新鮮

📍 龍鳳呈祥-尖沙咀

@lungfung_chickenspot

✨ 日本廣島蠔雞煲

✨ 龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)

我覺得呢個牛肉拼盤都幾有誠意👍

✨回味五香肉丁餃(6粒)
第一次食罐頭餡料嘅餃子🥟感覺的確好特別!

✨ 新鮮鵝腸
不帶雜味,鵝肉肥美多汁軟嫩,吸收晒雞煲雞汁嘅精華,好入味👍

✨ 龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤
新鮮嘅蔬菜🥬店舖好有心思,有心形嘅蘿蔔,都係手工之作,生菜,油麥菜,娃娃菜,蓮藕,蕃茄🍅烚一烚己經好入味,唔洗沾其他醬汁!

✨ Hoegaarden(500ml)
打邊爐必須飲啤酒🍻
幾乎每一台都會嗌啤酒!
仲要係生啤🍺買四送一,平到爆🍺

2024-12-22 0 views
龍鳳呈祥的雞煲,環境超有懷舊感,踏入餐廳,各式各樣的古董及懷舊裝飾品,港式風情👍🌶️秘制黃蜆惹味辣雞煲,雞肉鮮嫩多汁,調味恰到好處,不會太鹹,比起其他家,這裡的雞肉質量真心高出不少!因為肉質鮮嫩多汁,口感超棒!🍗海鮮+雞煲,呢個組合幾正👉選擇多到讓你眼花👀,再也不用擔心吃膩啦!選用的是本地三黃雞,鮮嫩多汁,口感超棒!他們家的秘製雞汁,加湯打邊爐唔會淡🎶邊聽懷舊金曲,邊吃龍鳳雞煲,那種情懷,簡直讓人陶醉其中!💖 還有超多特色火鍋配料,每一款都讓人愛不釋手,吃完直呼過癮!🔥🥩配料方面,牛肉拼盤簡直是必點!質量高到讓人驚嘆,手切牛肉肥瘦相间,牛味滾燙而出,还有那牛舌片、牛胸爽、牛柏葉、牛肉粒... 份量多到讓你驚喜連連!🥩🥩🥩🥟五香肉丁餃,也是個不容錯過的美味!薄皮大餡,手工現做,搭配雞煲,簡直是美味加倍!🥟🍹飲品方面,朋友強力推薦鹹檸七,甜甜咸咸,超解辣!用紅A膠杯裝著,更是增添了一份复古風情!🥤

• 龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤
  • 即制回味五香肉丁餃
2024-12-21 0 views
近排天氣凍咗好多❄️想食返啲熱辣辣嘅嘢暖吓身🔥星期日約咗幾個朋友出嚟,原來大家都想食雞煲打邊爐!所以就即刻搵吓尖沙咀有邊間好坐嘅餐廳食個雞煲🥘搵到鄰近尖沙咀地鐵站有間龍鳳呈祥火鍋雞煲,座位闊落,港味懷舊風裝飾,播住香港懷舊歌曲,啱晒我哋心水!秘製黃蜆惹味辣雞煲 $268————————————半隻雞四個人食都夠晒,陣間仲要加湯打邊爐🍲秘製雞煲醬果然夠惹味,加上洋蔥🧅芫荽、辣椒🌶️炒到勁香,雞件沾滿雞煲醬,非常入味!黃蜆大大隻,炒兩炒就開晒口,同雞煲好夾。龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388————————————拼盤超豐富,有牛舌片、牛肉粒、雪花肥牛、手切牛肉等等,最特別係有牛胸尖,薄薄一片,淥一陣就食得,口感爽脆。我最鍾意手切牛肉,好掛湯,牛味較重🐮用嚟打邊爐真係正。成個拼盤都好豐富,四個人夠晒食!龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃(6粒) $88————————————鮮蝦好爽彈,餃子包得好靚🥟放落鍋滾好耐都冇散開。龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138————————————打邊爐要食啲蔬菜🥬依個拼盤都好抵食,有油麥菜、生菜、金菇、娃娃菜、黑木耳、准山等等嘅蔬菜,唔洗每款菜都散叫又可以食唔同類型嘅菜。美濃水蓮 $7

秘製黃蜆惹味辣雞煲 $268

龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) $388
————————————
龍鳳呈祥牛肉拼盤(細)

龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃(6粒) $88
————————————
龍鳳呈祥鮮蝦鳳尾餃(6粒)

鮮蝦好爽彈,餃子包得好靚🥟放落鍋滾好耐都冇散開。

龍鳳呈祥雜菜拼盤 $138
龍鳳呈祥雜菜拼盤

美濃水蓮 $73
美濃水蓮

喺香港比較難揾,用嚟打邊爐真係超正🥹新鮮翠綠,口感爽脆!

飲埋啤酒真係超滿足!
2024-12-14
$340 (Dinner)
  • 美濃水蓮
近排碌吓社交平台睇下有咩好去處,好快就碌到有一間新既港式懷舊主題火鍋店「龍鳳呈祥」喺尖沙咀開張,主打特色雞煲口味,如榴槤雞煲、鹹蛋黃醬雞煲😍.同時佢地有超多七、八十年代打卡位,環境非常有心思,餐具、背景音樂等等嘅配搭亦都非常之有氣氛,更加開心嘅係食食吓聽到有乒乓波聲,原來店後邊嘅乒乓波枱唔係裝飾物真係可以喺度打乒乓波😂有得食又有得玩,即刻同朋友玩兩板!.當中重點推介大家必試🍍火焰原隻鳳梨雞煲,原隻菠蘿包住雞肉,高熱火焰🔥雞件嫩口,菠蘿夠哂juice,畫面好震撼,絕對打卡able📸手機記得ready好🤭.配料方面,非常推薦大家要配上🥩牛肉拼盤分別有牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、牛金錢展、牛肉粒及雪花肥牛,每款牛肉都好新鮮~另外仲有🥟回味五香肉丁餃,口感好特別🤣🥗龍鳳呈祥雜菜拼盤,非常足料,分別有生菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔、金菇、蓮藕等等,好fresh🤓呢三樣嘢絕對會未到意想不到嘅驚喜大家👍🏻.咁樣一個有得食有得玩仲有得打卡嘅好地方我哋梗係要推介俾大家啦🤤
另外仲有🥟回味五香肉丁餃,口感好特別🤣
呢三樣嘢絕對會未到意想不到嘅驚喜大家👍🏻
2024-12-13
Dinner
呢日同朋友一齊嚟咗呢間喺尖沙咀嘅邊爐餐廳打邊爐🤣$258「清熱椰子雞湯鍋」:有好多椰子肉可以食,湯底有椰子🥥清香味又有雞味🤩;雞件不同部位有不同口感,總括嚟講都幾滑🤩$68「自家製竹蔗茅根」:幾清新幾好飲喎🤣$138「龍鳳呈祥豐盛雜菜拼盤」:蔬菜有好多包括 菜心、蕃茄、粟米 、蓮藕、油麥菜、白蘿蔔、黑木耳、娃娃菜、生菜 等😋$388「牛肉拼盤(細)」:牛肉包括 手切牛肉、牛舌片、雪花肥牛、牛柏葉、牛胸油、牛肉粒 等,不同部位脂肪比率當然有所不同口感亦各有不同,重要係全部都幾好牛味🤣$98「脆鯇腩片」:鯇魚片有少少脆口,新鮮幾好食🤣$78「回味五香肉丁餃(6粒)」:真係有「五香肉丁」味喎,幾得意😋
呢日同朋友一齊嚟咗呢間喺尖沙咀嘅邊爐餐廳打邊爐🤣
$68「自家製竹蔗茅根」:幾清新幾好飲喎🤣
$98「脆鯇腩片」:鯇魚片有少少脆口,新鮮幾好食🤣
Lunch
2024-12-16 0 views
秋風起就最適合食雞煲啦,小編今次就同朋友去到尖沙咀呢一間懷舊打卡嘅餐廳去食雞煲,餐廳呢一款雞煲呢係無骨雞煲「招牌無骨鳳翼釀雞煲」將雞翼去骨之後,裏面讓咗啲墨魚滑,啖啖肉,小編今次仲好邪惡,加咗啲鹹蛋黃落去,成煲嘢好香好麻好辣仲有啲咸香味,食完雞煲之後,仲可以加湯底做火鍋龍鳳呈祥牛肉拼盤(細),份量都唔少嘢,當中包括有牛舌片 手切牛肉 牛胸尖和牛金錢展 牛肉粒 雪花肥牛,小編極力推介首設肥牛,肉質有彈性,牛味濃,打邊爐一流即制回味五香肉丁餃:呢個餃子好特別,五香肉丁包咗喺個餃子裏面好有港式風味😆另外珊瑚蚌,份量都好大,好想打邊爐又一定要叫龍鳳呈祥[豐盛]雜菜拼盤,蔬菜拼盤好新鮮,餐廳仲將白蘿蔔切咗去心形咁樣,同另一半食一流,另外仲有粟米,蕃茄,娃娃菜,油麥菜,生菜,金針菇,份量都唔少😛打邊爐最緊要叫啤酒啤一啤,餐廳又有唔同種類嘅啤酒可以俾我哋選擇👍🏻

另外珊瑚蚌,份量都好大,好想打邊爐又一定要叫

天氣凍食咩,唔准諗3秒之內答!小編就會揀雞煲加打邊爐!發覺太遲先認識呢一間小店,真係超滋味勁好食✨日本廣島蠔雞煲講到明係雞煲嘅主題店,款式多樣化真係會令人心大心細,最尾都係揀咗:廣島蠔雞煲,絕對唔好睇小半隻雞肉、廣島蠔嘅份量同size,連同係瓦煲一齊滾起,可以稱得上為色香味俱全,個雞煲醬真係越食越滋味,而且雞肉非常滑口,底部仲有好多洋蔥、炸枝竹等等嘅入味配菜。✨牛肉拼盤(細)雞煲又點會唔連埋打邊爐呢,而打邊爐就絕對需要有牛肉拼盤,餐廳嘅牛肉解凍得非常好,食落去嘅口感好軟柔,牛味頗重的。拼盤包括、牛胸爽、牛舌、牛肉粒、雪花肥牛、牛金錢展、手切牛肉、兩個人嘅份量剛剛好。✨自家製炸魚皮必點!真係好大又好厚嘅一片炸魚皮,放入湯底唔會好快就變淋,超邪惡但係勁好食。✨回味五香肉丁餃小店嘅餃子皮薄餡靚,而呢款加入咗五香肉丁就更加香口!✨豐盛雜菜拼盤真係非常之豐盛,有蕃茄、蓮藕、白蘿蔔、淮山、木耳、娃娃菜、生菜、油麥菜、金菇,稱得上係包羅萬有!✨鹹檸七無懼天氣嘅寒冷,打邊爐食雞煲當然要有返杯鹹檸七,特別Gur特別爽!將個鹹檸拮到爛晒先至係最滿足。餐廳播住啲好懷舊嘅音樂,用住啲好懷舊嘅餐具、水杯!係一間

✨日本廣島蠔雞煲

✨牛肉拼盤(細)

✨自家製炸魚皮

✨回味五香肉丁餃
小店嘅餃子皮薄餡靚,而呢款加入咗五香肉丁就更加香口!

✨豐盛雜菜拼盤

✨鹹檸七

餐廳播住啲好懷舊嘅音樂,用住啲好懷舊嘅餐具、水杯!係一間值得支持及流芳百世嘅小店
  • 日本廣島蠔雞煲
2024-12-06 351 views
雞煲癮又發作,找了一家打卡港式雞煲店懷舊一番門一開就像剛煲完的穿越劇,裝潢充滿七十年代香港風情以港式婚嫁喜慶為主題,有通花鐵閘、金龍鳳等裝飾主打雞煲火鍋,雞煲更有期間限定秘製特色口味醬介擺盤精緻,有蔥、蒜頭、芫荽、辣椒和豉油秘製黃蜆惹味辣雞煲可以自選辣度,蜆肉肥美鮮甜無沙,雞件肉質滑嫩龍鳳呈祥牛肉拼盤有牛頸脊、牛舌片、手切牛肉、牛胸油、牛肉粒、雪花肥牛,肉味、脂肪、口感各有特色棉花魚肚勁吸汁,軟綿媲美花膠,超級鮮味可口即製回味五香肉丁餃有創意,皮薄之餘餡料飽滿
雞煲癮又發作,找了一家打卡港式雞煲店懷舊一番
門一開就像剛煲完的穿越劇,裝潢充滿七十年代香港風情
以港式婚嫁喜慶為主題,有通花鐵閘、金龍鳳等裝飾
主打雞煲火鍋雞煲更有期間限定秘製特色口味
醬介擺盤精緻,有蔥、蒜頭、芫荽、辣椒和豉油
醬介
龍鳳呈祥牛肉拼盤
棉花魚肚勁吸汁,軟綿媲美花膠,超級鮮味可口
棉花魚肚
即製回味五香肉丁餃有創意,皮薄之餘餡料飽滿
即製回味五香肉丁餃
2024-12-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
醬介
龍鳳呈祥牛肉拼盤