2020-12-24 2120 views
又黎到我地全年最期待既月份,係呢個聖誕節日氣氛濃厚既時候,相信唔少人都會想食番餐好🍽 但係宜家冇得出去食晚餐,唯有晏就搵食啦😋😂-今次我地黎到香港第一間既意大利餐廳,係尖沙咀已經有超過45年歷史😮入到餐廳有少少離開左香港既感覺,裝修帶住果種傳統歐洲風格,好有歷史感,係香港少有既餐廳🥸👍🏼除咗佢地餐廳既裝修設計,佢地既食物質素都非常唔錯👌🏼🍴牛仔肉薄切伴吞拿魚醬一款幾開胃既前菜,雖然呑拿魚醬唔係好特別,但配上薄切牛仔肉同沙律菜又幾夾、幾好味😋-🥩香烤西冷牛扒配紅酒濃汁塊西冷煎得好岀色,我地叫左medium,肉質粉嫩,冇多餘既血水,表面caramelised得岩岩好有少少脆,配埋個汁非常唔錯👍🏼-🐓烤焗春雞配迷迭香汁Grill完既春雞,肉質嫩滑,係香港少有做得出色既春雞🍗整體餐廳既主菜都高質🤤-🥚香滑焦糖燉蛋Creme brulee係即叫即做,十分creamy,唔會太膩,作為三個course既結尾,好滿足,而且份量都幾多,正!😋-呢個menu係我地經DiningCity book既,係期間限定(今次完左lu),只需要$188+1 pp,好抵食,水準完全超出我地預期,,下次encore要試下

除咗佢地餐廳既裝修設計,佢地既食物質素都非常唔錯👌🏼

🍴牛仔肉薄切伴吞拿魚醬
牛仔肉薄切伴吞拿魚醬

🥩香烤西冷牛扒配紅酒濃汁
香烤西冷牛扒配紅酒濃汁

🐓烤焗春雞配迷迭香汁
烤焗春雞配迷迭香汁

🥚香滑焦糖燉蛋
香滑焦糖燉蛋

呢個menu係我地經DiningCity book既,係期間限定(今次完左lu),只需要$188+1 pp,好抵食,水準完全超出我地預期,,下次encore要試下佢其他菜式同個tiramisu😍
Type of Meal
Lunch