📍ASK cafe呢間cafe係上環分店經常大排長龍,最近係觀塘開左新分店🤩位於商業中心既地舖,主要以花花草草🌼🌿作佈置,充斥着田園嘅氣息,有種遠離繁囂嘅感覺😌環境令人賞心悅目,周圍都係打卡位📸少女心爆發💓🦀軟殼蟹牛油果漢堡 $138個burger超級大個🤤大過我塊臉~而軟殼蟹係成隻炸完放係burger裡面,夠曬誠意👌😌食落勁juicy, 蟹肉都好飽滿🈵️炸完之後唔會好乾!軟殼蟹仲有另外調味過,味道咸咸地~另外,個burger 亦有其他配料,牛油果🥑、蕃茄同生菜,牛油果成隻切件做餡,啱曬中意食牛油果既我😆同埋中和番食完炸野既油膩感😙🍝黄金軟殼蟹意粉 $155由於軟殼蟹實在炸得太好食,於是又叫左碟軟殼蟹意粉😙軟殼蟹都係一樣咁大隻,有成個碟咁大,亦都放左啲蟹籽係上面,增加左個口感🤩而外層配上香口既咸蛋黃,質地比較稠身,咸香味濃郁😇味道方面亦都唔會太咸,反而係淡淡既咸蛋香味🥳份量好足,啱曬2個人share 食✌️🧇夏之窩夫 $88甜品不嬲都係第二個胃黎😆叫左個夏之窩夫,由士多啤梨、雲呢拿雪糕、紅桑子醬開心果既材料製作而成;擺盤好靚,絕對唔馬虎!啱曬攞黎打卡💗窩夫做到外脆內軟嘅效果,上枱時仲係熱辣

📍ASK cafe

🦀軟殼蟹牛油果漢堡 $138

🍝黄金軟殼蟹意粉 $155

🧇夏之窩夫 $88
甜品不嬲都係第二個胃黎😆叫左個夏之窩夫,由士多啤梨、雲呢拿雪糕、紅桑子醬開心果既材料製作而成;擺盤好靚,絕對唔馬虎!啱曬攞黎打卡💗窩夫做到外脆內軟嘅效果,上枱時仲係熱辣辣🤤而紅桑醬,味道酸酸甜甜,令人愈食愈開胃;同時開心果粒粒就增加左種層次感,相當唔錯👍🏻由擺盤到味道👅都好滿意🈵️

Cappuccino

☕️Cappuccino $40
咖啡濃郁,牛奶味重~含奶類熱飲如Latte, Cappuccino, Classic Chocolate 等都會附送咖啡打印🤩 Coffee print 在非繁忙時間可以自選圖案/send相比店員打印!私心print 左陳仔😍依然咁靚仔😚

Flavored Latte

🍵Flavored Latte (Hojicha)$44
另一杯就叫左焙茶鮮奶咖啡,茶味濃厚,唔會覺得苦澀,反而多左一種清爽既感覺~咖啡因含量比較低~同時都可選用打印服務!勁史迪仔勁得意😍圖案栩栩如生,像真度極高!

✨個人建議: 呢間cafe食物質素唔錯!同時,價錢都唔貴~性價比幾高!💫幾推薦大家試下🤤

⭐️好味指數: 9.8/10

📍 ASK cafe (觀塘)
觀塘偉業街223號宏利金融中心B座地下G02號舖

#觀塘 #ASKcafe #cafe #打卡 #宏利金融中心 #軟殼蟹 #軟殼蟹意粉 #漢堡包 #burger #咖啡 #cappuccino
Cappuccino
Flavored Latte