2022-08-03 447 views
有時候唔知食咩好,行一轉foodcourt就諗到。平時去將軍澳行街,想食簡單啲又唔想去大集團連鎖店嘅話,可以考慮去日日食美食廣場行個圈,咩類型嘅菜式都有,總有一間啱你胃口。我當時第一時間就行去「柴石燒」店舖前面,諗住試下熱石燒肉,點知見到其他客人隻滑蛋咁靚,我又改變心意叫左個「日式滑蛋豚肉飯」,個餐個跟一個細沙律同麵豉湯,盛惠$68。如圖所見個飯有超多滑蛋,仲帶有少少蛋汁唔會過熟,滑蛋之上放左啲柴魚片作為點綴,然後有少少雜菇非常香口,回想起呢一碗豚肉飯,有咁多配料不特止,豚肉都有四至五塊!所以我係極之推薦而且真係非常抵食。(唯一要彈嘅係麵豉湯有啲鹹)
有時候唔知食咩好,行一轉foodcourt就諗到。