2021-02-18
最近因為疫情關係冇咩機會夜晚坐低係居酒屋同朋友飲住酒傾計今次第一次晏晝食感覺係差咁D 但野食一樣大滿足!呢排午餐做緊買一送一 超級抵食!🍽花刺身便當 $178我直情覺得唔需要討論一定係揀呢個🤣一黎價錢同其他便當唔差好遠但性價比好高!先講基本沙律同濃味大醬湯(正!)加紅豆mochi之外仲有我最喜愛日式燉蛋 🤤 雖然料唔算多 但又暖又甜加菇都夠曬!👻主菜刺身有5款 都係當日師父發板 用料新鮮甜蝦有驚喜既鮮甜 同埋油甘魚厚切魚香出曬黎 🤤另外仲有炸軟殼蟹天婦羅 唔算大隻但食落香脆 配蘿蔔蓉一流!🍽安格斯西冷牛扒便當$168都係差不多組合 同埋都有少量刺身!要順帶一提個便當size 幾大 可能可以食多一餐😆試左個牛扒 本身冇講明幾多成熟但司傅都係大概整到6 7 成唔會overcooked不過略嫌汁比較少少 送埋飯更佳! 🍽海鰻日本香川縣玉子燒 $98相對上性價比好似冇咁高 但食完之後 一 D 都 唔 後 悔!可能真係我食過最好食既玉子燒(唔計幾錢haha)玉子本身有調味加味醂 食落已經有甜蛋味玉子燒煎得厚但好軟同埋好夠水份加上入面既鰻魚汁同厚肥既肉 食完一舊即刻想食多幾舊 (不過已經滿清曬)
今次第一次晏晝食感覺係差咁D 但野食一樣大滿足!
呢排午餐做緊買一送一 超級抵食!
🍽花刺身便當 $178
👻主菜刺身有5款 都係當日師父發板 用料新鮮
甜蝦有驚喜既鮮甜 同埋油甘魚厚切魚香出曬黎 🤤
另外仲有炸軟殼蟹天婦羅 唔算大隻但食落香脆 配蘿蔔蓉一流!
🍽安格斯西冷牛扒便當$168
都係差不多組合 同埋都有少量刺身!
要順帶一提個便當size 幾大 可能可以食多一餐😆
不過略嫌汁比較少少 送埋飯更佳!
🍽海鰻日本香川縣玉子燒 $98
可能真係我食過最好食既玉子燒(唔計幾錢haha)
玉子本身有調味加味醂 食落已經有甜蛋味
玉子燒煎得厚但好軟同埋好夠水份