2021-11-16
之前未聽過呢間餐廳,都係朋友book跟住去,但估唔到咁正,真係好值得介紹俾朋友!入到去係一間中式嘅餐廳,同附近枱都好有距離,空間感足夠,傾計又唔怕俾人聽到。坐底店員就俾啲火鍋醬料我哋,就咁睇外表都覺得好靚,而且好多款可以揀。我哋叫咗個鴛鴦鍋,一個係川蜀麻辣鍋,另一邊係花膠濃湯雞鍋。我哋飲咗雞鍋先,味道好清甜,而且仲連埋好多雞添,雞好滑好好食之後試個麻辣鍋,都幾辣下。招牌四寶丸 - 店員話係手打嘅,料好足,好好食,特別鐘意墨丸個款,入面仲係芝心嘅。手打魚腐 - 食落口個感覺軟冧冧,好得意。自家製千層枝竹 - 第一次見呢個款嘅枝竹,好驚喜,好啱打邊爐用,可以吸晒啲湯,但我就唔敢落落麻辣鍋度啦:P豆腐紙 - 口感好得意,好薄一片,本身仲以為係枝竹嚟本地嘅牛頸脊 - 超好食!又大份!牛味勁重,根本唔洗沾醬都已經好夠味!黑和牛封門柳 - 呢個好大一片牛,又係好好食,不過都最愛牛頸脊鮑魚雞粒餃 - 第一次見到鮑魚係餃子入面,我哋都好奇叫嚟試下,食落去好match,個鮑魚好好食芝麻卷 - 朋友叫嘅,因為戒咗糖就無食到,但朋友話超正,好芝麻胡嘅感覺除咗食物質素高,餐廳環境好,店員都超有禮貌好好服務,會
手打魚腐 - 食落口個感覺軟冧冧,好得意。
豆腐紙 - 口感好得意,好薄一片,本身仲以為係枝竹嚟
除咗食物質素高,餐廳環境好,店員都超有禮貌好好服務,會提我哋點樣食好,好鐘意呢間餐廳!