2024-06-06
尖東竟然有間平日都會滿座嘅居酒屋🏮。食物款式好多,用料仲好靚!✨刺身蜜柑鯛、鰤、帆立貝、鰆、室津蠔好驚喜有蜜柑鯛兩食。薄切嘅配酸汁,厚切嘅配豉油。鰆經過炙燒多咗少少油香。帆立貝來貨好靚,特別鮮甜。室津蠔爽脆而且海水味好濃。✨龍蝦沙律啖啖都係爽彈嘅龍蝦肉。蛋黃醬同蟹子嘅配搭好有comfort food感覺。✨瀨尿蝦乾好似魚乾咁味道鹹鹹香香,不過好食啲完全唔腥。唔趁熱食嘅話會變韌😌。✨免治雞肉棒口感彈牙,撈埋蛋汁更加滑。✨雞頸肉燒鳥比較常見得嚟又最嫩滑嘅部位。每串嘅仲份量好多。✨雞股雞皮好香脆,肉質有彈性又多汁。✨鹽燒A4牛小排好靚嘅medium!肉質軟嫩,幾乎完全無渣。一定係👩🏻喺香港食過最正嘅燒牛小扒。✨野菜天扶良麵衣又薄又香脆,蔬菜仲係好juicy。✨蕎麥麵蕎麥麵有少少咬口又重蕎麥香。配冷麵汁/蛋黃都好夾,一啲都唔單調。
✨刺身
蜜柑鯛、鰤、帆立貝、鰆、室津蠔
✨龍蝦沙律
✨瀨尿蝦乾
✨免治雞肉棒
口感彈牙,撈埋蛋汁更加滑。
✨雞頸肉
燒鳥比較常見得嚟又最嫩滑嘅部位。每串嘅仲份量好多。
✨雞股
雞皮好香脆,肉質有彈性又多汁。
✨鹽燒A4牛小排
✨野菜天扶良
麵衣又薄又香脆,蔬菜仲係好juicy。
✨蕎麥麵