2024-10-01
每次去《燒烤堂》都大排長龍,逆市中仲可新增多間分店,真犀利! 呢度格局居酒屋咁,燈光暗暗地,嘅有吧台位,又有卡位。提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:✨️ ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!✨️牛肉控嘅我點可吾食 和 。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。✨️ ($38/份) 和 ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。✨️ ($58/隻) 同埋 ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。✨️ ($44/份)一份有2隻,算係幾抵食。蒜蓉味勁重,未食已聞到陣陣蒜香味。廣島蠔軟腍。✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~ ($20/串) ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到
提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:
✨️[焦糖青蘋果鵝肝多士] ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!
✨️牛肉控嘅我點可吾食 [鹽燒A4宮崎和牛] 和 [鹽燒和牛牛小排]。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。
✨️[豬肉節瓜波板糖] ($38/份) 和 [汁燒免治雞肉] ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。
✨️[紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝] ($58/隻) 同埋 [川燒活元貝] ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。
✨️[蒜蓉燒廣島蠔] ($44/份)
✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~[黑糖燒菠蘿] ($20/串) [蜜糖燒菠蘿 ] ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。
✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)
欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到聖子有任何腥味。
✨️秘制燒羊架 ($48/隻)
燒到啱啱好,feel 到有d 胡椒味,羊肉鲜嫩,冇 'So' 味。
📍中環 安慶臺1号 安慶大廈 地下