📍「Jen Cafe」- 深水埗📷餐廳位於深水埗基隆街,裝修以啡木同白色🟤⚪️做主調,裝修簡潔燈光明亮舒服,門口仲有張長凳,打卡一流🥰🤩📸💯座位都算闊落,坐得幾舒服,播放住音樂,整體感覺好chill ,幾岩同閨蜜一齊影靚相傾計👯‍♀️🍴煙三文魚、牛油果、水波蛋、沙律菜、青瓜、配lemon honey mustard 貝果🥯💰HK$128✨推薦指數:7/10Bagel 賣相係幾澎湃,由原味Bagel 夾住煙三文魚、水波蛋、牛油果同沙律菜,水波蛋切開,中間蛋漿流出幾吸引,牛油果嘅熟度岩岩好,呢個配搭好少會出事🤣不過到食個刻就發現有問題❗️喂呀❗️切唔開個Bagel 嘅🫠咁唯有分開兩層食,點知Bagel 超級超級難斷口,雖然佢有係menu 講明手工Bagel 係好煙韌,但👧🏻未試過煙韌到差啲咬唔開個Bagel 😱整體嚟講$128 食一份Bagel 係有啲進取,都係食返甜品開心啲🙂‍↔️🍴濃開心果蝶豆花草莓卷蛋💰HK$68✨推薦指數:8/10呢款賣相好colourful ,蝶豆花顏色嘅卷蛋體鬆軟濕潤,中間開心果生乳忌廉同草莓生乳忌廉🍓各佔一半,開心果味都幾出,再由酸酸甜甜嘅草莓忌廉中和返,幾好食😋🍴招牌
📍「Jen Cafe」- 深水埗

✨推薦指數:8/10

🍴招牌京都焙茶芝士奶蓋卷蛋
💰HK$65
✨推薦指數:8.5/10
呢間最出名一定係茶味款,所以嗌咗佢嘅招牌試,食落卷蛋都係鬆軟濕潤,中間嘅焙茶cream 好濃,口感杰身幼滑,配埋鹹香嘅芝士奶蓋好好食😍一改我上次食蛋糕唔開心嘅印象🤪

🍴金鑽鳳梨奶配茉莉花茶
✨推薦指數:8/10
呢款係新推出嘅,所以嗌咗嚟試吓!不過無影低menu唔記得價錢同全名🫣
鳳梨奶同茉莉花茶係分開上,你可以按自己中意嘅濃度加入去,飲落鳳梨奶酸酸甜甜都唔錯,仲有啲果肉食吓,茉莉花味好香,加入去後兩者都幾夾🤗

🍴開心果草莓奶奶
✨推薦指數:7.5/10
朋友嗌嘅試咗少少,第一啖飲唔到開心果味,要飲多啖開心果味先出,但都唔算好濃,草莓味比較出,但係賣相真係好靚,好岩打卡😆
Type of Meal
Lunch