2021-09-18
📍荳子Beans📍相信大家對荳子Beans都唔陌生,到處都有分店💛仲有唔少分店經常都排長龍🤣小店食物款式有好多,除咗主食同小食果類,仲有咖啡甜品等等,正餐又得下午茶high tea又得!今次試左黑松露軟殼蟹意大利粉($98),我見都係網上好多人會推介食😂黑松露味非常濃郁,意粉軟硬度適中,裏面有幾種蘑菇做配料,不過忌廉味都幾重,所以食完覺得有啲膩。軟殼蟹有兩小隻,味度正正常常,整體嚟講唔錯!另外仲食咗柚子乳酪醬烤雞胸($138)個人覺得麻麻地,因為柚子乳酪醬酸酸甜甜,裏面仲有啲應該係小米🧐撈埋一齊食有啲奇怪。不過個雞胸係幾好食,但感覺好似將鹹食同甜點一齊食咁😂但應該係幾健康嘅😂如果係嚟食下午茶可以試吓甜品🙋🏻♀️今次試咗抹茶蛋捲,綠茶味非常香濃,唔會太甜👍🏻仲有唔同嘅蛋糕/窩夫款式!
📍荳子Beans📍