之前係東京已經食過一次,所以知道京都勝牛 @kyotokatsugyu.hk 喺香港開分店真係好興奮(•̀ᴗ•́)و再加上而依無得飛,實在太過掛住日本喇,止下癮都好嘛~剛開業嘅時候𝗮𝘁𝘁𝗲𝗺𝗽𝘁過一次想食,但實在太多啊,果斷放棄~隔一排閒日嘅兩點左右店內仍然熱鬧,但都唔需要點等位(*´ω`*)同行朋友同樣係日本食過,我哋都致認為雖然價錢無日本咁平,咁抵食嘅感覺,但味道同服務都絕對達標,值得一試。❥ 套餐所有套餐都會有沙律、味噌湯同麥飯,都可以無限添加,一定食得飽啊~特別推介麥飯,粒粒分明,濕潤度適中,好食!而我哋今次點嘅兩款炸物套餐除咗有枱上嘅基本調味料如岩鹽外,亦都有幾款唔同味道嘅調味醬提供,包有一款啱你心水!ღ 元祖炸牛排套餐 $𝟭𝟰𝟴可以話係每枱必點!店員會先細心介紹吉列牛,問咗我哋牛排三成熟會唔會太生,俾咗個烤爐我哋再自己加熱,真係同日本店嘅做法一樣呢~吉列牛外層炸得香脆,微微加熱後肉質嫩滑軟腍,牛味香濃嘅同時亦都保留至有少少肉汁。個人就覺得輕輕加少少鹽調味已經足夠,真係幾好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 炸三文魚柳套餐 $𝟭𝟰𝟴三文魚柳上

麥飯
調味醬

❥ 套餐

ღ 元祖炸牛排套餐 $𝟭𝟰𝟴

ღ 炸三文魚柳套餐 $𝟭𝟰𝟴
三文魚柳上到枱時見到粉嫩色嘅肉質,已經知係好嘢😎外層炸粉同吉列牛唔同;口感更酥脆。魚肉嫩滑,有魚鮮香味,同他他醬好夾~
可能因為對吉列牛有期望,覺得好食係基本,所以炸三文魚驚喜更大,推薦(•̀ᴗ•́)و
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

京都勝牛 @kyotokatsugyu.hk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟭𝟴𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓