2024-10-11
最近我到訪左一間人氣韓國餐廳,而家已經喺旺角朗豪坊開咗分店‼️真係急不及待想去拜訪一下😍進入餐廳的瞬間,濃郁的韓國氛圍立刻撲面而來,餐廳嘅佈置時尚又有特色!今次同朋友黎到,一定要叫餐廳最特色最出名嘅嘢食嚟試吓,包括有海鮮煎餅,海鮮三合,生菜包肉同埋蜂蜜黃油炸雞🍗🤤仲叫咗一杯提子碳酸水試吓🍹首先是海鮮煎餅,金黃酥脆的外皮讓人垂涎欲滴,裡面滿載著新鮮的海鮮,每一口都有豐富嘅八爪魚🐙感受到海鮮的鮮美,搭配上特製的醬料,更是增添了風味,真係必叫之選!主菜當然係最出名嘅海鮮三合🦐 有唔同種類嘅新鮮海鮮,包括鮑魚、蝦、扇貝同八爪魚🐙 咁多種類都有齊,真係口感豐富😋搭配上香濃的醬汁同泡菜,真係惹味☺️ 仲有非常慷慨嘅五花腩肉🥓油脂均勻又薄片,好食🫰🏻仲有專人服侍幫手烹煮食物🥰好貼心!生菜包肉亦都係韓國比較經典嘅菜式🥰啲肉真係非常慷慨‼️嚟到嘅時候我都‘嘩’左一聲😂 真係食到飽!鮮嫩既肉片與新鮮的生菜包裹在一起,口感清新,搭配上特製的醬料,讓整個味道層次更加豐富,十分開胃😊炸雞就唔洗多講啦😆韓國餐廳必食之選!今次叫咗半份蜂蜜黃油炸雞,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,甜蜜的蜂蜜與香濃的黃油完美結合,有種難以抗拒的誘惑
炸雞就唔洗多講啦😆韓國餐廳必食之選!今次叫咗半份蜂蜜黃油炸雞,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,甜蜜的蜂蜜與香濃的黃油完美結合,有種難以抗拒的誘惑。每一口都讓人感受到幸福的滋味,絕對是必點的美食🤣
餐廳嘅碳酸水都幾大杯同好好飲!我點了一杯提子碳酸水,清爽的口感讓整個用餐體驗更加完美。微微的酸甜味道,恰到好處地解膩,讓人感受到一絲清新🍹