2021-11-13 563 views
超人氣日本居酒屋,之前想訂位幾次都失敗,今次特登提早三星期訂位,終於成功,名副其實預約困難店❗️當晚試左好多唔同既菜式,大部分都相當滿意,而且價格合理,Hokahoka 絕對係良朋相聚,開懷暢飲既好地方。芝土立魚酒盜 ($80)第一次食😂鹹鹹香香,送酒我覺得幾好。應該係日本居酒屋名物,未食過既真係要試吓😝刺身併盤($400)四人份量,每人五款刺身,估唔到咁高質,好新鮮好好食,咁嘅價錢超乎預期秋刀魚刺身 ($250)時令食物,同樣係好新鮮,魚味好濃,擺盤好靚,推介!燒牛舌($68/2串)厚牛舌Juicy有咬口,居酒屋必點華味鳥串燒併盤 ($255)一個拼盤八個雞串燒部位,最鍾意雞肝雞腎🤤串燒火候控制得好,唔會乾,調味適中👍🏻大蝦天婦羅($100)唔會好油,值得一讚!炸漿薄薄的,沒有搶走原本食物味道,好有係日本食既感覺🤤喜之茨開邊燒 ($98)$98食到一條喜之茨開邊燒,去邊度搵呀😂仲要好味!最鍾意魚配襯Sake,味道好夾🥰麵豉燒飯團 ($48)全晚唯一失望菜式,同我想像嘅燒飯團唔同。佢個燒飯團只係燒咗個面同底,中間味道係普通嘅白飯😂唔係平時居酒屋嗰種燒飯團,唔推薦,可Skip加賀(秋酒)(

芝土立魚酒盜 ($80)

刺身併盤($400)

秋刀魚刺身 ($250)

時令食物,同樣係好新鮮,魚味好濃,擺盤好靚,推介!

燒牛舌($68/2串)

厚牛舌Juicy有咬口,居酒屋必點

華味鳥串燒併盤 ($255)

大蝦天婦羅($100)

喜之茨開邊燒 ($98)

麵豉燒飯團 ($48)

加賀(秋酒)($480)

HOKAHOKA 清酒選擇較少,而且偏門。侍應亦未能詳細講出清酒味道。用既清酒杯係鋼杯😂奇奇怪怪。不過價錢貼地,開心暢飲都唔肉赤🥳

Hokahoka 菜式繁多,真係一次試唔晒,仲要每樣都做得咁好,真心推介,難怪咁難訂位啦。我已經book定下個月再去🤗🍻約埋班朋友再飲過🥳🥳🥳

《❗️實用Tips❗️》

1️⃣餐廳採用WhatsApp訂位,WhatsApp就可以。方便快捷。

2️⃣預約超級滿,一定要提早訂位😅

3️⃣餐廳採用QR code 點餐,千祈唔好一次過叫晒全部菜式,因為佢上菜速度真係好快😂可以分開點刺身類/串燒類/熟食菜式,食完先再叫下一輪,如果唔係就好似我咁,叫到成枱都係冇位放。

4️⃣運氣好嘅話,可能會遇到老闆Yuya San 唱歌表演,氣氛超好,簡直好似去咗日本旅行咁呀😍