2017-10-22 3335 views
本想搵個地方同屋企長輩食飯,朋友向我推介左呢間星記,話啲小炒吾錯。約好幾位長老們星期日午市,咁我大安旨意星期六先打電話去留枱,仲驚無位,點知接線小姐十分有禮為我安排到星期日午市枱。我仲問有咩推介,個姐姐仲解釋訂枱同食飯時間太近,部分菜式無留就未必有。諗住都吾緊要,試下先講。點知全部長者星期日到哂先發現間舖原來無開,跟住嗰位姐姐話佢地搞錯booking,星期日係吾開喎!跟住就係咁話個同事搞錯,雖然有講吾好意思,但我好質疑吾開工都會搞錯?仲有,個姐姐啲口音都幾易認,吾好亂屈人。就算幾值得試,都吾會去。講真,好食嘅菜館灣仔有吾少囉
就算幾值得試,都吾會去。講真,好食嘅菜館灣仔有吾少囉