2022-11-10
朋友住景林邨,諗住買啲嘢食上去屋企,就去景林食市望下,見到呢間食越式野既,價錢超平,就一於試下!😁叫左個二人套餐,超級多野食,都只係$120!😱正常出去餐廳食應該都差唔多$400先埋到單😅佢既質素都好唔錯,絕對唔會被出面連鎖餐廳既質素拋離,唔係經驚艷,但絕對係有驚喜。👍🏻二人套餐 ($120)香茅豬扒撈檬份量足,豬扒唔會太硬身,調味上都做得幾好。撈檬粉有質感,個汁都整得好好,唔會太酸,岩我口味!😋香茅雞翼撈檬雞翼好香,調味做得好,肉汁亦鎖得住,好滑。👍🏻香茅雞翼 (5件)呢個有質素既仲要俾5件咁多,真係抵。😍惹味豬頸肉呢個豬頸肉係我同朋友一致認為最好食,絕對可以成為鋪頭既招牌食物!🤩豬頸肉超爽口,而且肉質好嫩滑,簡直係不得了!最正係佢份量好多,絕對係必食!😋墨魚餅 (3件)墨魚餅menu寫3件,但應該係俾錯左6件我地。😅好好食,好彈牙,再配埋甜酸辣醬,真係一流!👍🏻椰香眉豆糯米粥 & 椰香糯米玉米粥呢種甜品我都係第一次食, 幾有驚喜。本身聽到食粥做甜品,係無乜興趣,但食完覺得好特別,亦都幾唔錯!😋佢地係凍既,有小小椰汁糕既感覺,而且個椰香真係好突出!😍有驚喜!凍奶茶 & 凍檸蜜飲品方面
二人套餐 ($120)
香茅豬扒撈檬
香茅雞翼撈檬
雞翼好香,調味做得好,肉汁亦鎖得住,好滑。👍🏻
香茅雞翼 (5件)
呢個有質素既仲要俾5件咁多,真係抵。😍
惹味豬頸肉
墨魚餅 (3件)
椰香眉豆糯米粥 & 椰香糯米玉米粥
凍奶茶 & 凍檸蜜
飲品方面都唔錯,個凍檸蜜係幾正!奶茶有正常水準!👍🏻