2021-07-11
難得星期五有半天假,同仔仔食番個 late lunch 先 ,要嘆番杯咖啡,享受一個悠閒的下午。吾想去太遠,最後近近地去咗沙田石門。呢間 cafe 係京瑞廣場二期二樓,好易搵到。坐位不多,之前幾次經過都冇位,所以冇機會試。今日好好彩,等了一會就有位了。難得放假吾趕時間,當然要來一份All day breakfast 先 啦。介绍番呢份ADB 真係正,$74 分量十足,仲要包一杯飲品。如果加$24 可升级選 Signature Coffee 。先數下份ADB 有啲乜先,有一大條水果哈密瓜、牛油麵包、沙律菜、三文魚、炒蛋、2條腸仔、雞扒同埋茄汁焗豆共八款食物,雖然冇我最愛大啡菇,但真係相當不錯。飲品我最後決定試吓杯 Tiramisu Coffee , 因為見到隔離枱點了,望落去好鬼靚,心思思要試下。其實我本身都好鍾意食Tiramisu ,至於Tiramisu Coffee 係第一次飲,入口香滑不算太甜,低層係咖啡,咖啡味不算大濃郁,大家值得一試。不過我本人較喜歡濃味咖啡,如果咖啡味更濃就更啱我了。另外,我們再加多份蕃茄醬蝦肉意粉,有五、六隻大蝦咁多。至於意粉比較粗身,食落幾得意。蕃茄醬甜酸
不過我本人較喜歡濃味咖啡,如果咖啡味更濃就更啱我了。
另外,我們再加多份蕃茄醬蝦肉意粉,有五、六隻大蝦咁多。至於意粉比較粗身,食落幾得意。蕃茄醬甜酸味道調配得剛剛好,分量十足而且好味。
仔仔選配咗果皮冰糖檸檬冷泡茶,少少甜甜酸酸,感覺十分消暑解渴,仔仔表示很美味。
Cafe 由於坐位有限,目測大概14個左右,加上食物都是即叫即造,所以大家要預留充足時間。
臨走發現店舖有多款咖啡豆可供外賣,啱晒我會係屋企冲下啡嘅人,下次屋企冇豆,可以嚟揀番隻豆返屋企試吓先。