平時我地兩公婆好少去打邊爐,因為份量太多,一定食唔晒。岩岩有朋友介紹,佐敦地鐵站附近的新寶廣場,有個二人火鍋套餐唔錯又抵食,今晚放工就去試試。天氣熱,先點了杯提子沙冰,嘩!好誇張,,成1L咁大杯,夠兩個人飲啦🤣。$488二人Set👍🏻,先揀了胡椒酸菜白肉鍋,幾香又帶點微辣,再揀有脆炸響鈴,岩岩好兩件,每人一件👍🏻。另外揀了手打墨丸及韭菜豬肉餃,墨丸係新鮮製造,彈牙🫰🏻。打邊爐最緊要係碟肥牛,揀了手切安格斯牛小排,估唔到2人份量都唔少,雪花幾靚,食落牛味濃,再加埋混醬,好食👍🏻👍🏻👍🏻。我加了個炸午餐肉,少少脆口,焯幾秒食,又係好得🫰🏻。整體嚟講真係幾唔錯,如果多人黎仲有房添,幾好👍🏻。
  • 提子沙冰
  • 手切安格斯牛小排