呢間餐廳喺我哋屋企附近成日都留意到佢 不過奈何佢假日真係好多人打卡今晚閒日難得冇煮飯就同另一半嚟試下佢嘅晚餐佢呢度有set食 食物質素我覺得同附近一間大型打卡西餐廳一樣咁好味 不過嗰間成日都好多人等同埋裏面都比較嘈反而呢間小店比較啱我哋佢晚餐會包咗沙律同埋湯至於主菜方面我哋就分別揀咗呢個軟殼蟹意粉配黑松露醬同墨西哥焗法式春雞要首先講下個意粉 個人真係好鍾意食軟殼蟹配埋黑松露醬呢個最佳嘅組合我見到就二話不說決定呢個會係我嘅主菜 嘩個隻軟殼蟹大到意粉掛滿醬汁當然非常好味 意粉煮得軟硬岩岩好 另外再食埋軟殼蟹 香味十足 兩者都非常之夾同好食燒春雞反而比較係意料之外 因為燒春雞都係個幾較容易失敗嘅菜式上碟嘅時候好似好乾身都有啲驚點知切開嘅時候非常之嫩滑 咬落仲有啲肉汁 個醃料幾香口惹味 伴碟嘅薯仔唔會攪拌到溶曬仲留有少少顆粒增加口感仲要左個蜜桃烏龍茶同蘋果梳打 烏龍茶夠香 淡淡蜜桃味 幾清新 個樽仔又夠別緻 蘋果梳打夠晒醒神 仲加幾片真蘋果裝飾下 nice
今晚閒日難得冇煮飯就同另一半嚟試下佢嘅晚餐

佢晚餐會包咗沙律同埋湯