2022-12-04 143 views
今日媽咪黎沙田搵我,特登搵左間坐得好啲既酒樓同佢食晚餐,最後擇左呢間係酒店既譽宴。晚市有啲特價小菜。。是日燉湯特價$68,叫左「雪梨無花果花膠燉湯」清潤鮮甜,飲落好潤喉,仲有大大舊花膠,Cp值超高。「招牌白胡椒蟹 $598」之後就係媽咪order既白胡椒蟹 ,性價比超高😍蟹勁大隻,無論腳同蟹夾都好好肉👍🏼👍🏼仲要超香白胡椒味,啖啖肉真係好爽。「生炒臘味糯米飯 $168」叫多個臘味糯米飯配蟹食,糯米飯好足料,有齊臘腸潤腸,仲要切到好細粒,啖啖都食到蛋絲👍🏼炒得又夠鑊氣。。最欣賞係呢間酒樓真係好岩同屋企人聚餐,環境好好啲人好有質素,又唔會太嘈,岩晒同屋企人傾吓偈。